Educație

Info-Educatie

Ziarul de Vrancea
10 iun 2010 787 vizualizări
Program de lectura publica si Amprente la biblioteca

Miine, de la ora 14.00, la Sala de Lectura a Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" va avea loc un "Program de lectura publica", unde vor citi scriitorii Adrian Botez, Mircea Dinutz, Gheorghe Mocanu si Virgil Panait. Moderatori ai actiunii vor fi Calistrat Costin, presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Bacau, si Gheorghe Neagu, membru al USR Bacau. "Programul este sustinut de academicianul Nicolae Manolescu, oferind posibilitatea unui contact direct intre scriitorii profesionisti ai Romaniei si publicul cititor, fiind un unicat in felul lui in Europa. Este pentru a doua oara cind cititorilor vranceni li se ofera aceasta oportunitate", a declarat Gheorghe Andrei Neagu. In cadrul programului va fi lansata si cartea "Amprente", editie ingrijita si coordonata de scriitoarea Mariana Vicky Virtosu. In lucrare publica noua scriitori, membri ai filialei Ligii Scriitorilor din Romania. (I. C.)


Un adio cu flori si cintece


Invatatoarea Anca Parlogea de la SAM Chiojdeni a sustinut ieri ultima lectie in cadrul comisiei metodice a invatatorilor, dupa 39 de ani de activitate la Scoala Chiojdeni, 20 de ani in postul de responsabil al comisiei metodice a invatatorilor, ca metodist. Profesoara a fost serbata de colegi si de fostii si actualii elevi intr-o atmosfera calda, cu flori, cintece, amintiri. "A fost repartizata in anul 1971 la scoala noastra si nu a mai plecat decit acum, cind vremea i-a sarutat obrajii cu atita lacomie si dusmanie sa nu observe ca a sosit timpul pensionarii. A fost si este un exemplu de urmat pentru multe generatii. Nu stiu cum va fi o zi fara doamna Anca in cancelarie. Ii uram multa sanatate si in continuare o asteptam sa ne treaca pragul scolii cit mai des. O iubim si o respectam", a spus profesorul Cristian Tache. (I. N.)


"Bucuria de a fi copil" la Gradinita 18


Gradinita cu Program Prelungit nr. 18 va gazdui la sfirsitul acestei saptamini un schimb de experienta interjudetean, la care vor participa reprezentanti din Buzau, Covasna, Dimbovita. Activitatea este intitulata sugestiv "Bucuria de a fi copil" si este o continuare a intilnirilor cu participantii la proiect, avind genericul "Oaspeti dragi pe plaiuri vrincene". "Dovedim si cu aceasta ocazie ca Vrancea este o veritabila veriga de legatura intre cele trei mari provincii istorice: Moldova, Tara Romaneasca si Transilvania nu numai din punct de vedere geografic ci si din punct de vedere al proiectelor educationale", spun cadrele didactice implicate. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.