Educație

Ministrul Funeriu a hotarit: 3 lei pentru o lucrare corectata

Iulia Nicolaie
9 iun 2010 818 vizualizări
Pentru evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a evaluatorii primesc 3 lei pentru fiecare lucrare corectata u in cazul comisiilor de bacalaureat, un presedinte de centru de examen va primi pina la 400 lei, iar un profesor evaluator 4 lei pentru fiecare lucrare corectata

Daca guvernantii au anuntat reduceri salariale usturatoare pentru cadrele didactice, dascalii mai au la dispozitie o modalitate de a-si rotunji veniturile. Este vorba despre implicarea in evaluarea nationala, admitere sau bacalaureat, care este remunerata, dupa cum se arata intr-un ordin al ministrului Educatiei, Daniel Funeriu. "Personalul didactic care face parte din comisiile din unitatile de invatamint sau comisiile de contestatii pentru evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a este platit astfel: evaluatorii primesc 3 lei pentru fiecare lucrare corectata, iar pentru activitatea desfasurata in evaluarea nationala, persoana responsabila cu activitatea de comunicatii virtuale la nivelul inspectoratelor scolare, respectiv persoana de contact din unitatea de invatamint sau centrul de comunicare, este platita cu 275 de lei", a detaliat inspectorul scolar general Iordache Bostan. De asemenea, in cazul comisiilor de bacalaureat, un presedinte de centru de examen poate primi pina la 400 de lei, in timp ce un vicepresedinte 275 de lei, iar un asistent doar 25 de lei pe zi. Pe de alta parte, presedintele centrului zonal primeste in jur de 600 de lei, in functie de numarul de candidati, iar un profesor evaluator primeste 4 lei pentru fiecare lucrare corectata. Aceasta in timp ce persoana responsabila cu activitatea de comunicatii virtuale la nivelul Inspectoratului Scolar sau persoana de contact din centrul de examen sau de comunicare primeste 300 de lei. Cheltuielile de deplasare in afara localitatii, ocazionate de participarea personalului didactic la comisii, vor fi suportate de inspectoratele scolare. Cit priveste admiterea in invatamintul liceal de stat pentru 2010-2011, personalul care face parte din centrele zonale sau speciale de inscriere este remunerat cu circa 300 de lei pentru presedinte, vicepresedinte si secretar, iar membrii primesc 0,50 lei pentru fiecare fisa de inscriere introdusa in calculator. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.