Educație

Salonul scriitorilor vrînceni si-a închis portile

Valentin Muscă
7 nov 2005 642 vizualizări
A V-a editie a "Salonului Scriitorilor Vrînceni de Pretutindeni" a adunat sîmbătă, la Casa de Cultură "Emanoil Petrut" din Mărăsesti, pe cei mai reprezentativi scriitori vrînceni si nu numai.

A fost prima manifestarea importantă a scriitorilor vrinceni după incidentul care a avut drept urmare indepărtarea scriitorului Liviu Ioan Stoiciu de la conducerea revistei "Viata Romanească". Dincolo de programul fixat de organizatori si care s-a desfăsurat ca la carte - simpozion tinut de specialistul in educatie Odette Irimia; expozitie de foto, grafică, pictură; mese rotunde; spectacole muzical-artistice; spectacol "Doina Vrancei" - Salonul scriitorilor vrinceni 2005 a adus, din nou, in actualitate, problemele cu care se confruntă breasla scriitoricească: lipsa unei filiale a scriitorilor la Focsani, slaba sustinere a activitătilor culturale, etc. Evenimentul cel mai important a fost lansarea lucrării "în numele Tău, Poezie/Au nom de Toi, Poesie", de Constantin Ghinită, o antologie a scriitorului din Mărăsesti, acompaniată de referinte critice si biografice. "într-o Europă a regiunilor, cu o paletă bogată de culturi si civilizatii, cultura romană are locul său. Pentru că in anul 2006 Romania va găzdui Francofonia, lucrările scriitorilor vrinceni in limba franceză pot fi mesagerii acestei regiuni numite Vrancea. Multumesc tuturor celor care au făcut posibil desfăsurarea acestei manifestări, care face ca acest oras mort din punct de vedere economic să vibreze pentru o zi in ritm cu lumea civilizată. Ziua de astăzi ne-a costat aproape 70 milioane de lei", ne-a spus Constantin Ghinită, directorul Casei de Cultură "Emanoil Petrut" Mărăsesti. Prezenta vicepresedintelui Uniunii Scriitorilor din Romania, focsăneanul Varujan Vosganian, la Focsani, ca nas, in aceeasi zi cu manifestarea de la Mărăsesti a fost interpretată de unii scriitori ca o ofensă. "Să nu fi putut găsi citeva clipe pentru a onora scriitorii cu prezenta sau, pur si simplu, Varujan Vosganian a uitat de unde a plecat?", se intrebau participantii la salonul scriitorilor vrinceni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.