Educație

Info Educatie

Ziarul de Vrancea
7 iun 2010 1228 vizualizări
Scoala Paunesti, premianta la Sanitarii Priceputi

Echipajul Scolii generale din comuna Paunesti a cistigat concursul judetean "Sanitarii priceputi". Intrecerea a avut loc vinerea trecuta la Scoala "Stefan cel Mare" din Focsani, iar echipajul din Paunesti a trecut cu brio probele teoretice si practice care au compus competitia. Profesorii care coordoneaza activitatea scolii Paunesti sint Lidia Partenie si Aurel Ignat. "Sanitarii Priceputi" este singurul concurs pentru sanatate si prim ajutor care se desfasoara in scolile din tara. Concursul pentru sanatate si prim ajutor este organizat de Societatea Nationala de Cruce Rosie, impreuna cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Sanatatii Publice si Ministerul Administratiei si Internelor. (D. C.)


Centrul "Danut", concert la biserica


Cu prilejul sarbatoririi Duminicii Parintilor si Copiilor lor, in Duminica a doua dupa Rusalii, a Sfintilor Romani, pe 6 iunie, in cadrul parohiei "Sfintul Gheorghe" din Pitulusa s-au desfasurat activitati dedicate acestei sarbatori la care au fost antrenati si cei mai mici dintre enoriasi. Dupa savirsirea Sfintei Liturghii, la care au participat parintii si copii insotiti de cadrele didactice voluntare ale Centrului de zi "Danut" si dupa citirea mesajului Preafericitului Patriarh Daniel adresat copiilor si parintilor, elevii au sustinut un scurt concert religios. Pentru frumoasele si duioasele pricesne si cintece psaltice cintate, copiii au fost rasplatiti cu dulciuri si carti de rugaciune. Grupul vocal si cel de dansuri de la Centrul "Danut" din Brosteni au obtinut premii si la Concursul Interjudetean "Muguri Vrinceni, dar si la Festivalul National "Stelute de Mai. (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 15 ore, 22 minute, 53 secunde
bravo dna Lidia bv dn Aurel sa o tineti tot asa sa vada vrancenii ca paunestenii sunt pe primul loc.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.