Educație

Bulgaria, cea mai atractiva destinatie de banchet

Iulia Nicolaie
7 iun 2010 2393 vizualizări
Nisipurile de Aur din Bulgaria au fost gazda pentru mai multe licee din Focsani u printre destinatiile alese de tineri s-au mai numarat Sibiu, Paltinis si Mamaia u profesorii sint extrem de apropiati fata de elevi intr-un cadru unde nu exista catalog , dezvaluie tinerii absolventi

Nici banchetul liceenilor nu mai e ce a a fost! Daca anii trecuti tinerii obisnuiau sa petreaca sfirsitul liceului in clasa cu prajituri si sampanie sau cel mult printr-o iesire la restaurant, in ultimii ani liceenii nu prea mai concep sa faca banchetul in oras si mai nou, nici macar in tara. Asa se face ca majoritatea liceelor si colegiilor, cel putin cele din Focsani, au petrecut de sfirsitul anului scolar pe tarimuri bulgaresti. "Eu am facut banchetul in Bulgaria si a fost o experienta extrem de frumoasa, nu numai datorita serii banchetului, care a fost ireprosabila, ci si datorita excursiei in sine. Nu mai fusesem niciodata in strainatate si Bulgaria este destul de aproape. Da, a fost obositor drumul, cind ajunsesem nu imi doream decit sa fac un dus si sa dorm putin, dar totul a fost superb. Am fost si la Balcic, castelul Reginei Maria e superb, incepind de la gradinile acelea imense pina la panorama marii. Am fost si in Varna. In seara banchetului ne-am privit cu totii intr-o alta lumina pentru ca am vazut ca profesorii sint extrem de apropiati fata de elevi intr-un alt cadru unde nu exista catalog. I-am vazut apoi si pe colegi, care mai de care mai frumos, pina si atitudinea fata de noi a fost diferita. Cred ca abia atunci am simtit ca s-au terminat anii de liceu si ca abia daca ne vom mai vedea peste ani", ne-a povestit Cristina Roibu, eleva la Colegiul National "Unirea", care a mers la Nisipurile de Aur impreuna cu toti colegii claselor a XII-a la inceputul lunii mai. Si directorul colegiului, profesorul Cornel Noana, si-a adus aminte cu placere de banchetul de anul acesta. "Am stat doua nopti, a fost foarte frumos. Este mai ieftin in Bulgaria, motivul pentru care am ales sa mergem aici fiind pretul, dar a fost pustiu", a spus Noana.


Gratis pentru olimpici


Si elevii de la Colegiul National "Al. I. Cuza" au preferat Bulgaria anul acesta. De asemenea, pentru a-i recompensa pe elevii merituosi, care au obtinut rezultate de exceptie la olimpiadele nationale, reprezentantii colegiului le-au oferit bilete gratuite. "La fel ca si cei de la "Unirea", am mers la Nisipurile de Aur. Au fost cam 150 de elevi, iar trei bilete le-am oferit gratuit elevilor Maricica Carbunaru, Florin Dobritoiu si Ana Maria Stefan", ne-a declarat Aurelia Neagu, directorul colegiului. Tot in Bulgaria au mers si cei de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" si de la Liceul de Arta "Gh. Tattarescu". In afara de excursia la vecini, "pedagogii" au vrut sa petreaca si in orasul de bastina, iar la sfirsitul saptaminii au incins o petrecere de pomina la Restaurantul Sorste, unde au dansat peste 200 de persoane, fiind al doilea an in care liceenii au ales acest restaurant. Tot la bulgari au ales sa petreaca si o parte dintre tinerii de la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea", ceilalti alegind citeva zile de relaxare la Paltinis.


"Economistii" s-au intors bronzati


Daca alte colegii au ales sa petreaca la vecinii aflati la sud de Dunare, cei de la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" au ales Mamaia pentru a sarbatori incheierea ciclului de invatamint liceal. "Noi am fost la Mamaia in perioada 28- 30 mai. Am fost 160 de elevi si 30 de profesori. Atmosfera a fost foarte frumoasa, am avut o sala de dans imensa, un meniu bogat si trei zile de soare. Elevii s-au intors bronzati. Nu mai spun, faleza era plina, toate magazinele erau deschise, elevii au fost si la discoteca", a povestit directorul liceului, Radu Stefan. Pe de alta parte, liceenii de la Colegiul Tehnic "Ion Mincu" au optat pentru o excursie in Sibiu, la mijlocul lunii mai. Dar dupa cum era de asteptat, nu toti tinerii au parasit judetul la sfirsitul acestui an scolar. Spre exemplu, liceenii de la Liceul Teoretic "Emil Botta" Adjud au facut banchetul la Hotelul Trotus din oras. "A fost foarte frumos, toate clasele au petrecut. Eu unul m-am distrat acum 40 de ani la banchetul meu. Nu-mi aduc aminte de cel de la terminarea facultatii, dar de cel de la finele liceului imi amintesc", a spus cu nostalgie Petru Dinicu, directorul de la "Botta". Liceenii mai au de "indurat" doar o saptamina de scoala, pentru ca 11 iulie este ultima zi de scoala. (Iulia NICOLAIE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 14 ore, 42 minute, 50 secunde
Moda sau nu?!?!?!?!?....acest " exemplu " a cobarat si la clasele gimnaziale....cei din anii terminali (si nu numai) de la Sc.Nr. 3 au fost in excursie,unde?....cum unde?....la bulgari...asa ca in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.