Educație

Redactorii de pe bancile scolii se infrunta din nou

Iulia Nicolaie
5 iun 2010 728 vizualizări
Presedintele juriului este jurnalistul Costi Rogozanu

Casa Corpului Didactic "Simion Mehedinti" Focsani organizeaza si in acest an concursul interjudetean al revistelor scolare, aflat la cea de-a doua editie. Unitatile de invatamint isi mai pot inscrie publicatiile pina pe 11 iunie, iar festivitatea de premiere va avea loc pe data de 26 iunie. Printre obiectivele concursului se numara, dupa cum spun organizatorii, "identificarea si valorificarea unor talente potentiale intr-un domeniu foarte atractiv, atit pentru elevi, cit si pentru adulti, dascali, parinti, membri ai comunitatilor locale, initierea elevilor in tainele scrisului, in tehnica editarii si conducerii unei reviste scolare, cultivarea respectului pentru cuvintul scris, pentru exprimarea corecta si expresiva in

limba romana, educarea tinerilor in spiritul respectului pentru adevar, pentru reflectarea obiectiva a realitatii, prin aplicarea principiilor deontologice ale profesiei de jurnalist". Inscrierea revistelor in concurs se face pe cicluri de invatamint, iar revistele se trimit prin colet postal pe adresa institutiei din strada Eroilor nr. 2 Focsani. De mentionat ca revistele pot fi trimise si in format electronic la adresa ccdfocsani@yahoo.com. Festivitatea de premiere, dezbaterile si schimbul de experienta vor avea loc in sala de sedinte a Inspectoratului Scolar simbata, pe 26 iunie, la ora 09.30. Pentru a patricipa, scolile trebuie sa puna la punct o mapa care sa contina cel putin doua numere ale publicatiei aparute in anul scolar 2009-2010, o nota de prezentare in concurs a publicatiei care sa cuprinda numele unitatii, titlul si subtitlul publicatiei, numele fondatorului, anul aparitiei, coordonatorul actual al publicatiei, periodicitatea ei, specificul, numarul de pagini, colectivul de redactie, tirajul, modul de tiparire si premiile obtinute anterior. Marele Premiu "Simion Mehedinti" este in valoare de 400 de lei, urmatoarele premii avind valori cuprinse intre 50 si 200 de lei. In acest an, presedintele juriului este cunoscutul jurnalist Costi Rogozanu, de loc din Focsani, editor Voxpublica.ro si Realitatea.net. (Iulia NICOLAIE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.