Educație

Concurenta mare in acest an la titularizare

Iulia Nicolaie
4 iun 2010 1651 vizualizări
60 de posturi sint puse in acest an la bataie pentru examenul de titularizare, cu peste 40 mai putin decit anul trecut u cele mai multe posturi sint pentru educatoare si limba franceza

Profesorii suplinitori si proaspetii absolventi de facultate care doresc o cariera in invatamint trebuie sa invete mult mai mult in acest an pentru examenul de titularizare, din simplul motiv ca numarul posturilor disponibile este mult mai mic. Astfel, daca in 2009 au fost puse la bataie 106 posturi, in acest an doar 60 de posturi sint disponibile pentru candidati, dupa cum a mentionat inspectorul scolar general adjunct, Maria Lupu. Cele mai multe posturi sint dedicate educatoarelor, in numar de 12, in timp ce alte 10 posturi sint scoase la concurs la specializarea de franceza. Dintre acestea, la arhitectura este disponibil un singur post, la initiere vocala doua, la dans popular, modern, educatie fizica, economic, administrativ, muzica, germana, ecologie si tehnologia informatiei cite un singur post, la invatatori cinci posturi, la limba engleza sase, la limba rromani doua, la limba romana tot doua, la matematica patru si la religie tot patru. Cite un post este disponibil si la discipline precum pregatire sportiva de specialitate sau rugby, procesarea computerizata a imaginii, protectia mediului, comert si servicii, posta. De mentionat ca inscrierile se fac in perioada 14-25 iunie, dupa cum se arata in metodologie. Astfel, in aceasta perioada are loc "inregistrarea cererilor de inscriere a candidatilor la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate la secretariatul unitatii de invatamint sau centrului care organizeaza concurs, inclusiv pentru absolventii promotiei 2010, pentru cadrele didactice care solicita detasare la cerere prin concurs sau concurs specific, pentru candidatii care solicita continuitate pentru suplinire si pentru candidatii participanti la concursul national din iulie 2008 sau concursul organizat pentru ocuparea posturilor didactice sau catedrelor vacante in unitatile de invatamint preuniversitar", dupa cum se arata in metodologie. Desfasurarea concursului va avea loc cel tirziu pe 14 iulie, in timp ce rezultatele finale vor fi afisate pina pe 20 iulie. De mentionat ca pentru posturile care nu necesita proba practica, absolventii promotiei 2010 care sustin examenul de licenta dupa 7 iulie pot participa la concurs numai dupa prezentarea adeverintei de absolvire. De asemenea, prima perioada de repartizare a posturilor, in sedinta publica, se va face in zilele de 21 si 22 iulie, in timp ce deciziile de repartizare pe post vor fi comunicate pina pe 2 august.


Anul trecut a iesit cu scintei


Examenul de titularizare de anul trecut nu a fost unul obisnuit. Decizia Ministerului Educatiei de a elimina din examen studentii neacreditati i-a lasat pe absolventii Universitatii "Spiru Haret" in afara invatamintului vrincean, nu mai putin de 70 de candidati fiind dati afara din concurs cu forta. Absolventii de la "Spiru" au facut plingeri impotriva ministerului si a Inspectoratului. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, inlocuirea democrat-liberalului Danut Popoiu cu liberalul Iordache Bostan a dat peste cap toata organizarea anterioara. Noul sef al ISJ, uns chiar in ziua de dinaintea titularizarii, Iordache Bostan, a inceput prin a schimba presedintele comisiei de elaborare a subiectelor si a baremelor, pentru aceste sarcini fiind desemnat inspectorul Ion Ionascu, in timp ce Stan Rogoz a fost presedintele comisiei judetene de monitorizare a concursului. Pe fondul unor banuieli de viciere a examenului, Bostan nu s-a dat in laturi nici de la schimbarea comisiilor de elaborare a subiectelor, cu doar o zi inainte de inceperea examenului, schimbare care a atras dupa sine o plingere penala din cauza careia a fost suspendat din functie la un moment dat. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 12 ore, 4 minute, 9 secunde
dc nu au aparut inca notele de la examenul de titularizare din focsani
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.