Educație

Vara scriitorilor vrinceni a copt volumul Amprente

Silvia Vrînceanu Nichita
3 iun 2010 726 vizualizări
Noua scriitori au pus mina de la mina pentru a iesi in lume cu o antologie alternativa de texte literare Noua membri ai Ligii Scriitorilor Vrinceni, organizatie coordonata de scriitoarea Mariana Vicky Vartosu, au sfidat recesiunea economica pe care o tot clameaza Guvernul tarii si au pus mina de la mina pentru a face publicului cultural un frumos cadou literar in prag de vara

Autorii Petre Abeaboeru, Marcela Blaga, Constanta Cornila, Ion Micheci, Mihai Ganea, Elena Stroe-Otava, Virginia Paraschiv-Ganea, Gheorghe Suchoverschi si Mariana Vicky Vartosu au cuprins intre copertele volumului "Amprente" texte de referinta din creatia lor, respectiv poezie, proza, eseu, critica sau rondel, dar si scurte prezentari personale. Lucrarea este o frumoasa incercare de a ajunge la public pe cont propriu, ca o alternativa la promovarea uneori rigida si plina de dicteuri facuta pe caile clasice ale literaturii de la noi. "Vrem sa lasam "AMPRENTA" noastra prin acest volum. Daca drumul Golgotei este asa de greu, incepem cu acest mic semn din resurse proprii", ne-a marturisit Mariana Vartosu, cea care a avut ideea publicarii acestui volum si care a coordonat editia. Antologia a aparut la Editura Transilvania Tecuci, postfata fiind semnata de Gheorghe Neagu, coordonatorul reprezentantei locale a Uniunii Scriitorilor din Romania. "Nu pot sa am decit admiratie pentru acest nou demers tipografic menit sa duca vestea creatiei literare vrincene in cele patru zari culturale romane. Nu pot decit sa salut initiativa de a-si lua de la gura o bucatica din piinea si asa putina de care dispun, pentru a alcatui un volum de slova romaneasca", spune Gheorghe Neagu, cu "respect confratern", in onorul adus demersului celor care frecventeaza Cenaclul "Duiliu Zamfirescu" din Focsani. Mult mai experimentatul autor Gheorghe Neagu, mentorul unora dintre cei care semneaza volumul, nu rateaza ocazia de a se semna "Cavaler al Literelor Romane". Una peste alta, volumul "Amprente" ramine o provocare si pentru vrincenii care fac parte din Uniunea Scriitorilor, dupa cum admite si Gheorghe Neagu, care nu s-au mobilizat pina acum pentru un demers similar si care creaza inca sub umbra vedetelor de la Bucuresti si publica fiecare dupa puteri. Asadar, daca vreti sa pasiti pe "ogorul creatiei" si sa gustati din roadele intelectuale create de citiva dintre reprezentantii scriitorimii locale nu ezitati sa cititi "Amprente", o carte de "seara buna", dupa cum spun autorii. Chiar cu cele citeva scapari de forma puse pe seama conjuncturii in care a fost editata, cartea ramine o initiativa demna de admirat. Lucrarea va fi lansata pe 11 iunie, la Biblioteca Judeteana, in cadrul unei lecturi publice, ocazie cu care autorii vor oferi si autografe admiratorilor. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.