Educație

Bacalaureatii vrinceni prefera engleza

Iulia Nicolaie
2 iun 2010 616 vizualizări
Doar patru candidati au sustinut examenul la limba rusa

Dupa cum era de asteptat, elevii de clasa a XII-a care sustin in acest an examenul de bacalaureat au optat pentru engleza la proba de competente lingvistice intr-o limba moderna. "Dintre cei 3.041 de elevi inscrisi, in jur de 2.060 au ales engleza, 824 franceza, 49 spaniola, 12 italiana si 4 rusa. Astazi (ieri, n.r.), circa 974 de candidati au fost evaluati pina la ora15.30. Nu a aparut nici un fel de problema pina acum", a precizat vicepresedintele comisiei de bacalaureat, inspectorul Ion Ionascu. Proba C a examenului continua pina pe 3 iunie cu proba la engleza, intre 2 si 4 iunie la franceza, intre 3 si 4 iunie la germana si rusa, iar intre 2 si 4 iunie la italiana si spaniola. Proba de evaluare a competentei lingvistice intr-o limba de circulatie internationala studiata pe parcursul invatamintului liceal nu se va nota, ci se va exprima prin nivelul de competenta corespunzator Cadrului European Comun de Referinta pentru Limbi. Elevilor clasei XII-a care au sustinut aceasta proba li se elibereaza certificate care atesta nivelul de competenta lingvistica, care nu vor conta la nota finala. Dupa proba de competente lingvistice urmeaza, pe 28 iunie, proba scrisa la limba romana, (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.