Educație

Info-1 Iunie

Iulia Nicolaie
2 iun 2010 934 vizualizări
De 1 Iunie, la Panciu, s-a purtat eco

In orasul Panciu Ziua Copilului s-a desfasurat sub genericul "1 Iunie curat... pentru copiii nostri". Pe linga promovarea campaniei prin intermediul unor afise, Primaria Panciu a organizat, in cadrul evenimentelor dedicate zilei de 1 Iunie si o Parada Eco a copiilor de la Gradinita Crucea de Sus, care au purtat imbracaminte realizata din materiale reciclabile. "Primaria orasului Panciu a derulat mai multe programe care vizeaza protectia mediului. Acum a venit timpul ca populatia sa constientizeze faptul ca trebuie sa adune deseurile intr-un mod selectiv, protejind mediul pentru viitor, pentru ca si copiii lor sa se poata bucura de o viata placuta in natura", este de parere primarul Ion Petre. Pe linga Parada Eco, Primaria a organizat o parada a Fanfarei din Cugir si o parada a costumelor traditionale purtate de copii, iar in fata Casei de Cultura din localitate a avut loc un spectacol artistic sustinut de catre elevii din Panciu. Pe raza orasului au mai fost organizate actiuni sportive, precum concursuri de cros, biciclete, role, carting si minifotbal, dar si concursuri de desene pe asfalt. Toti cistigatorii au fost premiati de catre primarul Ion Petre, care a oferit diplome de onoare tuturor elevilor din oras care au obtinut performante la olimpiade si concursuri extra-scolare, iar profesorii indrumatori au primit diplome de excelenta. (D. GANEA)


Tinerii de la "Carol Davila" au daruit speranta copiilor nevoiasi


40 de elevi de la Scoala Postliceala Sanitara "Carol Davila" i-au vizitat de ziua lor pe copiii de la Biroul de Consiliere, Interventie si Adapost Temporar, cunoscut ca si Centrul Maternal din Focsani. Tinerii au fost coordonati de consilierul educativ Violeta Zlota si au daruit fructe, dulciuri, haine si jucarii, toate colectate chiar de catre ei. Organizatorul manifestarii a fost eleva Cristina Chirila. "Toata bucuria micutilor se datoreaza acestor minunati elevi ai scolii noastre, adevarati oameni de suflet, de care este din ce in ce mai multa nevoie in jurul nostru. Pentru un timp am uitat de toate grijile cotidiene si ne-am umplut sufletele de fericirea micilor nostri prieteni", a spus Violeta Zlota. (I. N.)


"Educatie pentru viata" la "Elena Doamna"


Cu ocazia zilei internationale a copilului, la Centrul Scolar de Educatie Incluziva " Elena Doamna", Leonard Stoican, profesor de legislatie rutiera la Scoala de soferi Dima, a organizat un concurs pe teme de educatie rutiera adresat elevilor din calsele I-IV sub egida "Educatie pentru viata". La concurs au participat echipaje de la " Elena Doamna", (coordonat de prof. Ioana Cherciu), Scoala "Stefan cel Mare" (coordonat de inv. Ricu Viorica) si Scoala "Nicolae Iorga" (coordonat de prof. Elena Apopei). Elevii participanti au primit cadouri, diplome si medalii din partea sponsorului, George Florea. (I. N.)


Scolarii de la "Stefan cel Mare", in vizita la Centrul "Danut"


Elevii claselor I-a C si a IV-a D, de la Scoala "Stefan cel Mare" Focsani, condusi de invatatorii Gherghina Mugur si Ion Neagu, alaturi de elevii clasei a VI-a, coordonati de diriginta lor, Valentina Tirtan, de la Scoala Gologanu, au petrecut clipe memorabile de Ziua Internationala a Copilului la Centrul de Zi "Danut" din Brosteni. "Inca o data, copiii au aratat ca pot fi alaturi de copii si ca ziua de 1 iunie poate fi pretutindeni o zi speciala", a spus cadrele didactice care s-au ocupat de actiune. (I. N.)


Cintece si dansuri pentru micutii din Marasesti


Ieri, incepind cu orele 17.00, Parcul civic al orasului Marasesti a fost pur si simplu acaparat de cei mici. Oficialitatile locale i-au rasfatat cum au putut, cu muzica si dansuri realizate de elevii liceului din localitate sau membri ansamblurilor artistice din cadrul Casei de Cultura "Constantin Ghinita". "Am facut ce am putut, cu forte proprii. Am incercat sa le oferim o seara frumoasa de ziua lor cu muzica si dans, fiindca nu dispunem de resurse materiale pentru altceva, dar nu am vrut ca ziua celor mici sa treaca asa neobservata", ne-a declarat directorul Casei de Cultura, Pavel Dragu. (D. GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.