Educație

In spital de Ziua Copilului: Imi doresc multa sanatate, nimic altceva

Raluca Manolache
2 iun 2010 1008 vizualizări
Spune o fetita de 11 ani pe care ziua de 1 iunie a prins-o pe patul de spital

Au schimbat pentru citeva zile locurile de joaca cu paturile de spital. Este vorba de zeci de copilasi care ieri, de Ziua Internationala a Copilului, se aflau internati in sectia de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. Alaturi de parinti, copiii si-au petrecut ziua impreuna cu cadrele medicale si au incercat sa zimbeasca si sa isi imagineze ce ar face daca ar fi fost acasa alaturi de frati si prieteni. Alina Roxana are cinci anisori si de joi a fost internata in spital pentru o raceala la plamini. Si-ar fi dorit in aceasta zi sa primeasca o pereche de patine pentru ca ii place foarte mult iarna. "Speram astazi (ieri, n.r.) sa ne dea drumul acasa. Asteptam raspunsul doamnei doctor. E singura fetita si merita toata atentia noastra", spune mama fetitei, Stela Paduraru. Si Florentina de 11 ani se afla ieri internata in spital. "Imi doresc o pereche de role, sa ma plimb cu ele. As fi vrut sa fiu acasa si sa ma joc cu fratii mei. Mai am o sora si un frate", ne-a spus copila printre lacrimi. Daca unii copii isi doresc jucarii si caldura sufleteasca din sinul familiei, altii isi doresc sanatate multa. "Sint de duminica in spital. Ma doare capul si burta. Trebuie sa mai stau in spital dar nu stiu pentru cit timp. Imi doresc multa sanatate, nimic altceva. As fi vrut sa fiu acasa. Imi place sa joc v-ati ascunselea", a spus Loredana Violeta, de 11 ani, din satul Vizantea Razaseasca, comuna Vizantea Livezi. Chiar daca s-au aflat pe patul de spital, copiii au avut si un loc in care sa uite de medicamente, perfuzii si de boala. In sectie exista o camera destinata jocului. Camera de joaca le ofera micutilor pacienti jucarii, jocuri, dar si un televizor. Copiii sint supravegheati in permanenta de asistentele din sectie si nu sint scapati din ochi nici o clipa. Ieri, in sectia de pediatrie se aflau 47 de copilasi, iar alti 26 se aflau sub tratament de zi. Din lipsa fondurilor, cadrele nu le-au putut oferi nimic micutilor dar le ureaza "La multi ani!" si sanatate multa celor mici. (Raluca MANOLACHE)


Micutii si-au sarbatorit ziua alaturi de oamenii legii


Copiii cu dizabilitati, cadorisiti de politisti

Ziua Internationala a Copilului a fost sarbatorita si de catre copiii cu dizabilitati severe din Focsani. Politia de Proximitate si reprezentantii Bricostore Focsani au mers la centrele de copii cu dizabilitati "Harap Alb" si "Prislea", situate in spatele Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna". Coordonatorul Politiei de Proximitate, subcomisarul de politie Zorel Burlan, spune ca cei 24 de copilasi au primit cadouri ce au constat in perne si paturi si a fost amenajat si un pavilion de vara cu mese si banci unde copiii vor putea lua masa. Cei mici au pregatit un spectacol artistic, multumindu-le astfel politistilor pentru ca nu i-au uitat in aceasta zi. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.