Educație

Info-Educatie

Ziarul de Vrancea
1 iun 2010 653 vizualizări
Portofel returnat de elevi

Doi elevi ai Scolii "Stefan cel Mare" din Focsani, Razvan Hanganu si Sebastian Tane, din clasa a VIII-a D, au returnat unui parinte un portofel uitat de acesta in unitatea scolara. "Acest gest frumos al elevilor evidentiaza faptul ca tinerii se simt responsabili nu numai fata de propria persoana, ci si fata de semenii lor. Promptitudinea gestului lor a fost rasplatita cu laude din partea directiunii scolii, a colectivului profesoral si a reprezentantului Politiei de Proximitate, agentul principal-sef Remus Bosnea", a relatat directorul scolii, profesoara Roxana Vornic. (I. N.)


Argint la matematica


Cinci elevi din Vrancea s-au intors cu rezultate bune de la Olimpiada Nationala de matematica de la Calarasi, desfasurata in perioada 28-30 mai. Astfel, la clasa a V-a elevii Mihnea Nistoroiu de la Colegiul National "Al. I. Cuza, pregatit de prof. Daniela Sirghie, si Amalia Giuclea de la Colegiul National "Unirea", pregatita de prof. Mriana Guzu, au obtinut mentiuni si medalii de argint. "Problemele au fost de un grad foarte ridicat de dificultate, atit la clasa a V-a, cit mai ales la clasa a VI-a. Felicitari elevilor, profesorilor si parintilor acestor elevi", a precizat inspectorul de matematica din cadrul ISJ, Daniela Sirghie. (I. N.)


Gradinita nr. 15, celebrata cu mare fast


Gradinita cu program prelungiut nr. 15 din Focsani a sarbatorit Ziua Gradinitei si a Asociatiei "Lumea Copilariei", duminica, la Casa Armatei. Spectacolul a fost deschis de cele doua trupe de dans, "Curcubeul" si "Alunelu\'", care au reprezentat unitatea la concursul national de dans de la Ramnicu Sarat. "Prichindeii s-au jucat cu versurile, au cintat, au dat viata personajelor din povesti, au dansat, iar cei mai mari au demonstrat ca sint gata pentru scoala. Emotiile acestui eveniment s-au sfirsit abia cind copiii si parintii au cintat "La multi ani", s-au aprins artificiile si s-au oferit daruri celor mici", a povestit directorul unitatii, Alina Badiu, care a tinut sa-si felicite colegii pentru munca depusa. (I. N.)

Festivalul Judetean de Muzica "Florile Dragostei"

Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" organizeaza astazi, de la ora 10.30, in Parcul "Nicolae Balcescu", cea de-a XIV-a editie a Festivalului Judetean de Muzica Usoara Romaneasca "Florile Dragostei". "Va asteptam pe toti, de Ziua Mondiala a Copilului, cu mari, cu mici sa va faceti timp pentru a vedea si asculta citeva din cele mai frumoase voci de copii", spune Valentin Gheorghita, directorul Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia". Cistigatorii celor trei sectiuni pe virsta, respectiv cite trei pentru fiecare sectiune, vor fi premiati de un juriu de specialitate. Copiii inscrisi la concurs au virste cuprinse intre 4 ani si 14 ani. (M. B.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.