Educație

Info-Educatie

Ciprian Fânaru
29 mai 2010 948 vizualizări
Concurs national de istorie la Focsani

Consilierii locali focsaneni au aprobat alocarea a 2.500 lei catre Scoala "Alexandru Vlahuta" Focsani pentru organizarea Concursului national "" sesiunea de referate si comunicari stiintifice ale elevilor la istorie. Competitia va avea loc in perioada 14-16 iunie. Banii vor fi utilizati pentru mape si diplome de participare, dar si pentru acordarea de premii pentru cei mai buni mici istorici. Concursul National este organizat de Scoala "Alexandru Vlahuta" in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea si la el vor participa 86 de elevi si 42 de profesori din toate judetele tarii. "Acest concurs national are ca obiective educarea capacitatii de comunicare si dialog al elevilor din toata tara, dezvoltarea gindirii critice, cultivarea expresivitatii si dezvoltarea spiritului de competitie si fair-play. Este mai ales o forma de manifestare a creativitatii elevilor ce se manifesta prin realizarea si prezentarea de referate si comunicari elaborate pe o tema propusa de participanti, pe doua sectiuni: Istoria Romanilor si Istorie Universala", se arata in motivarea scolii organizatoare a concursului de istorie. (I. CRETU)


Elevii, prietenii pompierilor


Elevii mai multor unitati de invatamint au participat ieri la Liceul cu Program Sportiv Focsani la faza judeteana a concursului cu tematica de protectie civila "Cu viata mea apar viata". La concurs au participat 16 echipe, dintre care sapte la grupa de virsta 10-15 ani si noua echipe la grupa 15-18 ani. Elevii au trebuit sa treaca de o proba teoretica, un chestionar cu 30 intrebari din domeniul protectiei civile si doua probe practice: transportul asistat al unui accidentat asezat pe targa pe distanta de 50 m si deplasarea intr-un raion cu obstacole, contaminat. Cistigatoare au fost desemnate echipa S.A.M. Gugesti la gimnaziu si echipa Liceului Teoretic "Ioan Slavici" Panciu la liceu, locul II fiind ocupat de Scoala "Stefan cel Mare" Focsani si Liceul "Emil Botta" Adjud, iar locul III de Scoala cu clasele I-VIII Vulturu si Liceul "Gheorghe Bals" Adjud. (R. MANOLACHE)

Concurs de mate la Scoala "Duiliu Zamfirescu"

Scoala "Duiliu Zamfirescu" organizeaza azi cea de-a VI-a editie a Concursului interjudetean de matematica Euclid, pentru clasele II-VII. Intrecerea ia startul la ora 9.00. Presedintele comisiei de organizare a acestei prestigioase competitii este lectorul universitar doctor Cornel Berceanu de la Universitatea "Vasile Alecsandri" Bacau. Directorul scolii focsanene, profesorul Laurentiu Tibrea, a urat bun venit tuturor elevilor participanti si profesorilor indrumatori din judetele Bacau, Botosani, Buzau, Galati si Vrancea si le-a transmis mult succes tuturor copiilor. în acelasi timp, dascalul multumeste tuturor cadrelor didactice implicate in organizarea acestui important eveniment , cit si celor care au ajutat la materializarea acestui proiect. (C. FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.