Educație

Actorii de la Colegiul Unirea au cistigat Trofeul STEV 2010

Mihaela Beșleagă
29 mai 2010 2298 vizualizări
Cei cinci uniristi au incintat juriul cu punerea in scena a piesei In largul marii , dupa Slawomir Mrozek u urmatoarele locuri pe podium au fost ocupate de Colegiile Cuza si Edmond Nicolau u premiile au totalizat 4.500 lei

Trofeul Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrinceni editia a XXVIII-a ramine in acest an la cei care si l-au adjudecat si anul trecut, adica la Colegiul National "Unirea". Festivitatea de premiere, care a avut loc ieri la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta", a fost incarcata de emotii pentru participanti, care au fost "fericiti" cu multe premii din partea organizatorilor. Primul loc pe podium si trofeul stagiunii din acest an a revenit elevilor-actori "uniristi", care au reusit sa capteze interesul si aprecierea juriului cu piesa "In largul marii", dupa Slawomir Mrozek, un spectacol in adevaratul sens al cuvintului, in care fiecare element, precum dramaturgie, regie, interpretare, pina la costume si lumini, au concurat la succesul punerii in scena. Tinerii au fost coordonati de profesorii Romulus Buzatelu si Angela Sirbu si indrumatorul artistic Adrian Damian. Pe linga marele premiu in bani, 1.500 lei, echipa de la "Unirea" a fost invitata sa joace acest spectacol in luna octombrie, pe scena Teatrului "George Ciprian" din Buzau, de catre Marinela Tepus, directorul Teatrului, care a fost presedintele juriului. Premiul al doilea a fost adjudecat de elevii de la Colegiul National "Cuza", cu piesa "Badaranii", dupa Carlo Goldoni, sub indrumarea profesorului Andreea Ionita, a regizorului George Nastase, scenografia fiind semnata de Ana Maria Puscalau. Cuzistii au primit un premiu in bani in valoare de 1.000 lei. Locul al treilea a revenit Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau", cu spectacolul "Mastile iubirii", sub indrumarea profesorilor Mihai Fisan si Doina Boboc si a indrumatorului artistic Olimpia Sapunaru. Pentru prestatia lor, elevii au primit din partea organizatorilor 800 lei.


Avalansa de premii pentru cei mai talentati elevi


Juriul, din care au mai facut parte Diana Lupescu, actrita la Teatrul "Nottara" din Bucuresti, si Georgeta Vioreanu, secretar literar la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" Focsani, a mai acordat premii pentru: cea mai buna interpretare masculina in rol principal "" George Forcos, Colegiul "Cuza", cea mai buna interpretare feminina in rol principal "" Roxana Girleanu, Liceul cu Program Sportiv, cea mai buna interpretare masculina in rol secundar "" Sorin Fratila, Colegiul "Edmond Nicolau", cea mai buna interpretare feminina in rol secundar "" Alexandra Ivan, Liceul Pedagogic, premiul special al juriului "" Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobesti, premiul special pentru decor "" Liceul Pedagogic "Spiru Haret", cel mai educat public "" Liceul Pedagogic, Colegiul National "Unirea". Toate aceste premii speciale au fost rasplatite fiecare cu suma de 200 lei. Toate cele noua licee au primit diplome de participare si aplauze furtunoase din sala. "Cel mai important in acest an au fost optiunile pentru piese, au fost mult mai bune, mai bine lucrate, actorii s-au apropiat mai bine de personaje, plus ca au fost mai multe licee inscrise", a punctat plusurile acestei editii a STEV Marinela Tepus, presedintele juriului. Premiile in bani, care au totalizat 4500 lei, au fost oferite de Clubul Rotary Varana Focsani, unicul sponsor al STEV 2010. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 19 ore, 8 minute, 10 secunde
pardon, anul trecut Liceul Pedagogic \"Spiru-Haret\" a castigat stev-ul
, acum 739370 zile, 19 ore, 8 minute, 10 secunde
bravo baieti:D acolo va este locul;;) in frunte:* hai unirea!
, acum 739370 zile, 19 ore, 8 minute, 10 secunde
Lasa nutsu ca anul asta s-au facut de cacao ;))Bravo unirea bravo cuza
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.