Educație

Info-Educatie

Ziarul de Vrancea
28 mai 2010 667 vizualizări
Lansare de carte pentru copii, la Biblioteca Adjud

Micutii din Adjud care au invatat de mici sa iubeasca lectura, au motive de bucurie, pentru ca de 1 iunie vor fi lansate mai multe volume dedicate lor la Biblioteca Municipala Adjud. Este vorba despre "Pledoarie pentru"¦inocenta" si "De vorba cu o"¦ minune" de Gheorghe Stroia si "Pe aripile copilariei" de Maricica Soare. Mai apoi, biblioteca va gazui expozitii de icoane si desene. De asemenea, tot la Adjud se va desfasura un concurs de desene pe asfalt si unul de ghicitori. (I. N.)


O eleva la "Unirea", finalista la un concurs de eseuri in engleza


Cristina Alexandra Stancu de la Colegiul National "Unirea" este singura eleva din judet care s-a clasat printre finalistii unei competitii puse la cale de Shakespreare School, dupa ce a trimis un eseu in limba engleza. Tema a fost cea a retelelor de socializare si viitorul acestora. Tinara este asteptata la un interviu la sfirsitul acestei saptamini, iar in cazul in care il va trece cu brio, Cristina merge la o scoala de vara in Anglia, la Oxford in luna iulie. (I. N.)


"Cu viata mea apar viata"


Elevii vrinceni vor participa astazi la faza judeteana a concursului cu tematica de protectie civila "Cu viata mea apar viata". Competitia se va desfasura la Liceul cu Program Sportiv din Focsani, fiind organizata de Inspectoratul Scolar Judetean in colaborare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Anghel Saligny". La concurs sint asteptate sa participe 14 echipe, cistigatoare la etapa locala, insotite de cite un cadru didactic. Competitia are caracter educativ, tehnico-aplicativ si sportiv si se organizeaza anual cu elevii din clasele V "" XII. Concursul va consta din doua tipuri de probe, una teoretica si doua practice. (R. M.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.