Educație

STEV a debutat in forta

Iulia Nicolaie
27 mai 2010 1299 vizualizări
Prima zi a Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrinceni a fost una plina, cu patru spectacole u Aceasta prima zi este putin sub asteptari , a fost de parere actrita Diana Lupescu, membra a juriului

Tinerii au dat startul competitiei teatrale si in acest an, intrecindu-se in piese deosebite si in idei originale. Dupa discursurile de deschidere tinute de inspectorul scolar Iordache Bostan si un reprezentant al Clubului Rotary Varana, Stagiunea Teatrala a Elevilor Vrinceni a inceput cu o piesa deosebita, pusa in scena de elevii de la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea", dupa Matei Visniec, elevii fiind indrumati de prof. Carmen Oprea si Florentiu Octavian Cucu. Prestatia celor doua tinere, care au jucat singurele roluri din piesa avangardista "Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu" a fost una de zile mari, apreciata si de juriu. "Astazi(n.r.-ieri) mi-a placut foarte mult prestatia elevilor de la Colegiul "Valeriu D. Cotea". Te face sa te gindesti la partea profund umana. Dar oricum, aceasta prima zi este putin sub asteptari. Pina acum nu mi-a ramas in minte nici o interpretare in mod deosebit, dar am vazut peste tot idei interesante. Spre exemplu, elevii de la Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobesti au folosit costume reciclabile", ne-a spus actrita Diana Lupescu, membra a juriului. Dupa deschiderea stagiunii cu spectacolul celor de la Valeriu D. Cotea, in scena au intrat elevii de la Liceul de Arta "Gh. Tattarescu", cu piesa "S-a sfirsit cum a inceput", dupa Sean O"â„¢ Casey, elevii fiind indrumati de prof. Diana Taicutu si Liviu Vieru. Mai apoi, elevii de la Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobesti au pus in scena piesa "Palaria florentina", dupa Eugene Labiche, indrumati de prof. Madalina Temelie si Eduard Cirlan. Prima seara a STEV-ului a fost incheiata de uniristi, cu piesa "In largul marii", dupa Slawomir Mrozek, tinerii fiind indrumati de catre prof. Romulus Buzatelu si Angela Sirbu si Adrian Damian. "S-au implicat cam 20 de elevi. Am lucrat dupa ore si in weekend-uri. Majoritatea elevilor stevisti au urmat mai apoi o cariera in acest domeniu, precum Iulian Postelnicu, Andrei Grosu, Vlad Mihu sau Oana Oprea care sint la ATF. Este o experienta buna pentru cei neincrezatori in ei insisi. Prin teatru si punindu-se in pielea acestor personaje au scapat de aceste probleme. Piesele alese au fost intotdeauna potrivite preocuparii virstei lor. Niciodata nu am gindit STEV-ul ca o competitie, le-am zis mereu ca trebuie sa le faca placere sa joace, sa fie liberi si destinsi. Publicul nostru rezoneaza cu ei, de aici iese o chimie aparte a spectacolelor CNU", a afirmat directorul Romulus Buzatelu, care a fost alaturi de elevii uniristi si in acest an.


Premii multe si juriu de zile mari


Astazi este o noua zi de STEV, iar pe scena Casei de Cultura vor evolua patru echipe, de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", Colegiul National "Al. I. Cuza", Liceul cu Program Sportiv si Liceul Tehnic "Ion Mincu", iar vineri, in ultima zi, doar Liceul Pedagogic "Spiru Haret". Miine va avea loc festivitatea de premiere, in cadrul careia se vor acorda trei premii pentru cele mai bune piese ale Stagiunii 2010 si trofeul editiei. Juriul va premia cele mai bune interpretari feminine si masculine intr-un rol principal, cea mai buna interpretare in rol secundar si cea mai buna scenografie. Juratii din acest an sint Marinela Tepus, directorul Teatrului "George Ciprian" din Buzau si secretar literar la Teatrul "Nottara" din capitala - presedinte, Diana Lupescu, actrita la Teatrul "Nottara" si Georgeta Vioreanu, secretar literar la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" Focsani. Tinerii vor fi recompensati cu 4.500 de lei de catre membrii Rotary Varana. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.