Educație

Etapa judeteana a Concursului Educatie Rutiera. Educatie pentru Viata

Raluca Manolache
21 mai 2010 886 vizualizări
Echipajele SAM Vulturu si Liceul Duiliu Zamfirescu Odobesti vor reprezenta judetul la etapa nationala

Elevii din mai multe scoli si licee din judet le-au demonstrat politistilor ca sint asi atunci cind vine vorba de regulile de circulatie si sint capabili sa parcurga cu bicicleta un traseu prestabilit. La Odobesti s-a desfasurat etapa judeteana a Concursului National "Educatie Rutiera. Educatie pentru Viata", competitie in cadrul careia elevi de gimnaziu si liceu se intrec in diferite probe cu tema rutiera. "Elevii de gimnaziu au parcurs, pe rind, traseul de indeminare cu bicicleta in poligon, dupa care au parcurs cu bicicleta parcul scoala, traseu unde au intilnit indicatoare rutiere, a caror semnificatie au trebuit sa o respecte, au circulat prin diferite tipuri de intersectii, au intilnit treceri la nivel cu calea ferata si au respectat indicatiile si semnalele politistilor rutieri, precum si semnificatia semaforului electric. Dupa probele practice a urmat rezolvarea unui chestionar cu intrebari pe teme rutiere destinat elevilor de liceu", spun politistii. In urma evaluarii rezultatelor obtinute au fost declarate cistigatoare echipajele SAM Vulturu si Liceului Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobesti, care vor reprezenta judetul la etapa nationala a acestui concurs. Locul II a fost ocupat de Grupul Scolar Transporturi Auto Focsani, iar locul III a revenit Scolii "Mihail Armencea" Adjud si Colegiului Tehnic "Gheorghe Bals" Adjud. Cistigatorii primului loc au primit o pereche de role, cei clasati pe locul II cite un rucsac iar pentru locul III au fost date carti si enciclopedii. De asemenea, in perioada mai 2010 - iunie 2011, politistii de la Circulatie vor desfasura activitati preventive la Gradinita nr. 4 Focsani, in cadrul Parteneriatului Educational "Stim sa circulam corect". Scopul proiectului ce a fost lansat ieri este acela de a-i proteja pe micuti de accidentele rutiere. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.