Educație

Unirista Ioana Alexandru, aur la internationala de limba romana

Iulia Nicolaie
21 mai 2010 2232 vizualizări
Eleva este in clasa a XII-a E si viseaza la o cariera de critic de teatru u aceasta este cea de-a doua medalie de aur obtinuta de Colegiul National Unirea u Ne onoreaza un astfel de elev , spune cu mindrie directorul CNU, Cornel Noana

Colegiul National "Unirea" a atins o performanta istorica datorita tinerei Ioana Alexandru, acum eleva in clasa a XII-a E, care a obtinut performanta suprema la limba si literatura romana, premiul intii la olimpiada internationala, desfasurata la Constanta in aceasta saptamina. Aceasta este a treia participare a elevei la acest concurs, in trecut Ioana obtinind mentiune si premiul doi. Concurenta a fost acerba, la competitie participind nu mai putin de 200 de elevi din Romania, Bulgaria, Serbia, Ucraina si Republica Moldova.Tinara a fost pregatita si in acest an de aceeasi profesoara cu suflet mare, Daniela Plaiasu, care a spus in repetate rinduri ca vede un viitor stralucit pentru Ioana. Nici directorul colegiului, Cornel Noana, nu s-a abtinut de la a-si lauda eleva, mentionind ca liceul este la cea de-a doua medalie de aur, prima fiind obtinuta acum opt ani de catre Virgil Petrea, la matematica. "Ne onoreaza un astfel de elev, prin toate rezultatele primite in ultimii patru ani. Aceasta este cea de-a doua medalie de aur obtinuta la o olimpiada internationala, nu intimplator la Colegiul National "Unirea" si nu intimplator la discipline total opuse. Este o continuare fireasca din seria de rezultate pe care le-au obtinut elevii colegiului in competitii nationale si internationale", ne-a spus directorul Colegiului National "Unirea". Ioana, in schimb, nu s-a dezis de modestia care o caracterizeaza, afirmind ca subiectele nu au fost foarte dificile, dar si ca reala concurenta a fost reprezentata, dupa cum era de asteptat, de catre colegii din Romania. "Subiectele au fost destul de usoare, iar prin faptul ca strainii nu au acceasi abordare ca noi, adevarata concurenta a fost reprezentata de catre cei de clasa a XII-a din Romania", a spus Ioana Alexandru, care a mentionat ca nu a luat deocamdata in calcul varianta studiilor in strainatate, spunind ca va alege in mod cert sa urmeze facultatea in tara.


Teatrul si cartile, marile iubiri ale Ioanei


Ioana nu s-a razgindit de anul trecut cu privire la viitorul sau profesional si isi doreste in continuare sa urmeze studii superioare in domeniul teatrologiei, pentru ca isi doreste sa devina critic de teatru. Aceasta in ciuda faptului ca dascalii sai ii sugereaza sa urmeze Facultatea de Litere, idee care insa nu este pe placul elevei. De asemenea, printre pasiunile Ioanei, in afara de teatru, se numara si lectura, hobby care a contribuit considerabil la rezultatul exceptional obtinut la competitia de la Constanta. Tinara olimpica nu este straina nici de poezie, creatiile sale fiind prezente aproape de fiecare data in revista liceului, "Revista noastra", alaturi de alte texte scrise cu un strop din suflet si mult talent. De asemenea, Ioana face parte si din Clubul de Debate al colegiului focsanean unde, nu de putine ori, a avut interventii foarte bune. De altfel, la ultima dezbatere, cu tema "La ce ne foloseste democratia?", la care a fost invitat presedintele Asociatiei Pro Democratia, politologul Cristian Pirvulescu, tinara a avut opinii remarcabile. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 4 ore, 57 minute, 18 secunde
Felicitari, Ioana! Ma inclin in fata ta. Sa fii binecuvantata de Dumnezeu pe drumul tau in viata!
, acum 739398 zile, 4 ore, 57 minute, 18 secunde
Felicitari Ioana, ps: \"ma inclin fata ta\" cam deplasata afirmatia....e ciudata
, acum 739398 zile, 4 ore, 57 minute, 18 secunde
Bravoo!!! Toata admiratia pentru tine, pentru parintii si profesorii tai! Asemenea stiri le citim cu drag si cu mandrie.
, acum 739398 zile, 4 ore, 57 minute, 18 secunde
Pentru o asemenea fata, tot respectul!
, acum 739398 zile, 4 ore, 57 minute, 18 secunde
Ma bucur sa vad ca UNIREA tine prima pagina a ziarului cu o asemenea stire!!!Felicitari si multa bafta pe viitor in ceea ce vrei sa faci,Ioana!!!Un viitor de aur!!!
, acum 739398 zile, 4 ore, 57 minute, 18 secunde
Andrei Sebastian, de ce ti se pare ciudata afirmatia mea? N-ai sa ajungi la performanta Ioanei niciodata, ca sa poti intelege...Mesajul era pentru ea, nu pentru un neica nimeni ca tine...mai sterge-ti citeste integral
, acum 739398 zile, 4 ore, 57 minute, 18 secunde
Felicitari Ioana !!! Pacat ca ai plecat din liceu. Succes in continuare si indeplinirea tuturor dorintelor !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.