Educație

Doua eleve de la Liceul de Arta, premiante la arhitectura si italiana

Iulia Nicolaie
18 mai 2010 1848 vizualizări
Oana Mocanu si Roxana Negrea vor sa-si continue studiile in tara u Oana, prima pe podium la arhitectura, s-a aratat nemultumita de aspectul Focsaniului si spera ca Piata Unirii sa fie finalizata cit mai curind

Roxana Negrea si Oana Mocanu, de la Liceul de Arta "Gheorghe Tattarescu" si-au facut profesorii mindri in acest an, dupa ce au ocupat locul I pe podium la olimpiadele de italiana, respectiv arhitectura. Tinerele vor sa-si continue studiile in tara deocamdata, insa nu exclud nici o plecare in afara hotarelor. "O sa urmez arhitectura la "Ion Mincu", insa mi-ar placea sa-mi termin studiile in strainatate. Subiectele de la olimpiada au fost interesante, nu pot sa spun grele", a spus Oana Mocanu, clasa a XII-a, prima pe tara la arhitectura. Locul I obtinut in acest an o poate ajuta pe Oana sa intre la facultate fara sa dea admitere. De mentionat ca la olimpiada nationala de arhitectura se ofera un singur premiu I si nici acesta de fiecare data, ci doar cind punctajul este unul suficient de ridicat. Oana s-a pregatit cu profesorul arh. Dan Tincu, insa a studiat si in particular cu un profesor din Bucuresti. Intrebata ce parere are despre orasul Focsani si in special despre centrul istoric, Oana s-a declarat profund nemultumita, insa a spus ca oricum ar putea arata Piata Unirii, ar fi bine sa se termine macar. Cu toate acestea, eleva a adaugat ca s-ar putea face foarte multe lucruri frumoase, daca s-ar dori acest lucru cu adevarat. Pe de alta parte, Roxana se mindreste cu premiul I la olimpiada nationala de limba italiana. "Am mers la italiana, intrucit am stat in Italia timp de 10 ani si mi-a fost mai simplu sa ma duc la aceasta olimpiada. Am decis sa ma intorc, impreuna cu familia mea, pentru ca nu ma mai simteam bine acolo. Pe viitor mi-ar placea sa urmez studii economice sau sa lucrez in servicii secrete", ne-a spus Roxana Negrea, care s-a pregatit cu profesoara Ioana Constantinescu. Tinara, eleva in clasa a X-a, spune ca in Romania este mai multa libertate decit in Italia, insa acest aspect se compenseaza la scoala. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.