Educație

Cuzistii, premiati la Simpozionul Chimia- prieten sau dusman

Iulia Nicolaie
18 mai 2010 3770 vizualizări
"Experienta de la acest simpozion a fost extraordinara , spune o eleva care se poate mindri cu premiul III

Patru elevi de la Colegiul National "Al. I. Cuza" au participat pe 15 mai la Simpozionul National "Chimia-prieten sau dusman", desfasurat la Facultatea de Chimie a Universitatii Bucuresti. Tinerii au avut si rezultate notabile la sesiunea de comunicari. Astfel, Georgiana Andrian si Andreea Gabriela Savin au obtinut premiul III cu lucrarea "Betonul de ciment", iar Mihai Mudava si Dragos Sion au obtinut mentiune speciala cu lucrarea "Obtinerea vinului de masa". Liceenii au fost pregatiti de profesoarele Alina Maiereanu si Maria Ples. Sesiunea de comunicari stiintifice "Chimia-prieten sau dusman", destinata elevilor din invatamintul liceal, are ca obiective educarea capacitatii de comunicare, dezvoltarea gindirii stiintifice, stimularea creativitatii, cultivarea si dezvoltarea spiritului de competitie si fair-play, dezvoltarea capacitatii de cooperare intre elevi. "Experienta de la acest simpozion a fost extraordinara. Am cunoscut persoane remarcabile si am avut sansa sa stau de vorba cu profesori doctori de la Universitatea Bucuresti Facultatea de Chimie, fapt care m-a motivat sa particip si in anii ce vor urma la acest concurs. Am invatat multe, dat fiind faptul ca fiecare tema prezentata de colegii de acolo a fost interesanta in felul ei. Ma bucur mult ca am venit cu un premiu si vreau sa multumesc cu aceasta ocazie doamnei profesoare Alina Maiereanu, care ne-a sprijinit , indrumat si ajutat pe tot parcursul desfasurarii simpozionului", a afirmat eleva Andreea Savin. Pentru a fi inscrisa la concurs, lucrarea stiintifica trebuia sa aiba doi autori, elevi, iar coordonatorul sa fie un profesor de chimie. Ierarhizarea lucrarilor, la toate fazele concursului, s-a realizat pe baza unei grile de evaluare, care a avut ca indicatori rigoarea stiintifica a continutului, modul de redactare, consistenta suportului de sustinere a comunicarii, metodele de cercetare folosite si abilitatile formate, creativitatea si incadrarea in timpul alocat. Sesiunea de comunicari stiintifice "Chimia- prieten sau dusman?" este organizata in fiecare an de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Facultatea de Chimie a Universitatii din Bucuresti, in colaborare cu Societatea de Chimie din Romania. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.