Educație

Constantin Pavel, premiul I la salonul de caricatura din Luxemburg

Silvia Vrînceanu Nichita
17 mai 2010 1161 vizualizări
Expozitia a fost organizata in castelului Princepelui de Luxemburg

Cunoscutul grafician vrincean Constantin Pavel a obtinut un nou premiu intii la Salonul de caricatura de la Luxemburg, dupa ce si-a pus pe carton ideile "pluraliste" despre "barbatul de casa", tema competitiei din acest an. Expozitia a avut loc in orasul Vianden, un fel de Lepsa de-a noastra, dupa cum spune autorul, doar ca mult mai spectaculoasa ca natura si mai bine gindit ca oferta turistica. "Este un Salon de caricatura prestigios, cotat cu patru stele in rindul Saloanelor Internationale de Caricatura, numarul maxim fiind cinci stele. Vianden e un oras cu multe hoteluri, restaurante si pensiuni, pregatite pentru sezonul turistic. Locul unde au fost expuse lucrarile sigur e cel mai frumos in topul saloanelor de caricatura. Castelul e si mai monumental ca perceptie, deoarece adauga la dimensiunile lui si inaltimea muntelui pe care e situat. Au fost circa 2.000 de desene in concurs. Dupa un suspans bine regizat de organizatori, am aflat chiar la decernarea premiilor ca mi s-a acordat premiul intii, pina atunci stiind doar ca am luat unul din primele trei premii. Celelalte premii au fost primite de un italian (si pictor foarte talentat) si de un caricaturist din Kazakhstan", ne-a dezvaluit Constantin Pavel, care colaboreaza si cu ziarul nostru. La vernisaj au participat Principele si Principesa Marelui Ducat de Luxemburg, dar si multe alte oficialitati de rang inalt si artisti din Benelux si nu numai. "Atmosfera a fost foarte calda, discursurile relaxate, ca si cum ar fi avut loc in familie, iar oamenii foarte prietenosi. Am vizitat si Luxemburgul, oras cu o arhitectura cam nemteasca si incarcat de istorie. Am trait si spaima ca nu ma pot intoarce conform programului lor, deoarece vulcanul din Islanda iar incepuse sa fumeze", ne-a mai relatat artistul. Premiul obtinut in Luxemburg survine unui alt premiu I obtinut la Salonul international de caricatura "Humor Grafico", care a avut loc la inceputul anului in Spania, la Barakaldo. Modest ca de obicei, graficianul vrincean spune ca "mizgaleste" in continuare "secvente din Gradina pestrita si stridenta a lui Dumnezeu", dar recunoasterea internationala nu conteneste sa se arate. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 20 ore, 22 minute, 57 secunde
Un om pe care Dumnezeu l-a inzestrat cu talent. Bravo, era de asteptat sa ia un premiu prestigios. Dar cum il apreciaza comunitatea? Ce face comunitatea pentru valorile ei? Felicitari Domnule citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.