Educație

Info-Educatie

Ziarul de Vrancea
17 mai 2010 985 vizualizări
Activitati extrascolare la Vintileasca

Elevii de la Scoala de Arte si Meserii (SAM) Vintileasca au celebrat Ziua Eroilor prin activitati subordonate proiectului educativ scolar "Anul aniversar al crezului ortodox si al autocefaliei Bisericii Ortodoxe Romane". Prima activitate a fost depunerea de flori la Troita Eroilor din cimitirul satului. Profesorii ne-au spus ca elevii au confectionat frumoase coroane din flori aduse din gradinile de acasa, pe care le-au depus la Troita, in timp ce au cintat Imnul Eroilor. Profesorul de istorie Sorin Pantelimon a tinut un discurs explicativ, care a fost ascultat cu interes si de enoriasi. A doua activitate a fost inaugurarea expozitiei-concurs de mestesuguri artistice traditionale "In suflete cu jertfa lui Iisus", dedicata Zilei Invierii. Au fost expuse cusaturi traditionale, icoane pe sticla si pe lemn, ingerasi lucrati cu iglita si oua incondeiate, toate realizate de elevi. Premierea autorilor va avea loc peste o saptamina. Proiectul Scolii Vintileasca are ca parteneri Scolile Bahnele, Vinatori si Parohia Ortodoxa Lamotesti, fiind coordonat de profesorii Stana Georgescu, Mihaela Baciu si Sorin Pantelimon. Intre alte actiuni, acestia si-au propus sa cerceteze si vechile biserici de lemn din judet pentru intocmirea unei lucrari cu care sa se participe la Concursul National "Icoana din sufletul copilului". Proiectul se va incheia la sfirsitul acestui an prin participarea grupului vocal al SAM Vintileasca la "Colinda Sfinta" organizata la Patriarhia Romana din Bucuresti. (Z. V.)


Parteneriat cu Biserica si la Mihalceni


Elevii din tot judetul au serbat asa cum se cuvine Ziua Eroilor, care se celebreaza o data cu "Inaltarea Domnului". Asa se face ca elevii clasei a II-a de la Scoala cu clasele I-IV Mihalceni, comuna Ciorasti, au organizat in cadrul parteneriatului Scoala - Biserica "Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil" un moment inchinat eroilor neamului romanesc, intitulat "Eroi au fost, eroi sint inca". "Cautam sa sadim in sufletele copiilor sentimente de recunostinta si piosenie pentru eroi", spune institutorul Mariana Gaina, organizatoarea evenimentului. De asemenea, preotul satului Mihalceni, Valeriu Chioveanu, s-a declarat satisfacut ca in cadrul acestui parteneriat se continua traditia crestina, in felul acesta copiii urmind exemplul celor in virsta". La sfirsitul activitatii, copiii au primit mici daruri oferite de crestinii prezenti la eveniment, pentru a-si aminti astfel mereu de sufletele eroilor. (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.