Educație

Info-Educatie

Iulia Nicolaie
13 mai 2010 864 vizualizări
143 de absenti la proba scrisa de matematica

95,99% dintre elevii claselor a VIII-a din judet care s-au inscris la proba de matematica a Evaluarii nationale au fost prezenti ieri la examinare. Astfel, initial s-au inscris 3.657 de elevi, dintre care 143 au decis sa nu se mai prezinte. "Proba de astazi (ieri, n. r.), din cadrul Evaluarii nationale la clasa a VIII-a a constat in sustinerea unei lucrari scrise la matematica. Timp de 120 de minute absolventii de gimnaziu s-au luptat cu cifrele si cu geometria. Proba a decurs normal, niciun elev nu a fost eliminat din examen. Asteptam rezultatele finale pentru o prima estimare a ierarhiei in vederea admiterii in liceu", a spus inspectorul scolar general adjunct Maria Lupu. De mentionat ca elevii care nu pot participa la aceasta sesiune pot sustine examinarile intr-o sesiune speciala, la romana pe data de 25 mai, iar la matematica pe 2 iunie. (I. N.)


"Muguri vrinceni" aduna copiii talentati din Moldova


Concursul Interjudetean "Muguri vrinceni", initiat de Liceul de Arta "Gh. Tattarescu" Focsani se va desfasura pe 29 mai in sala Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia". Competitia se deruleaza pe doua sectiuni: arte plastice si muzica si se adreseaza copiilor din toata Moldova. Gala de premiere cu tema "Avint de sunet si culoare" se va desfasura pe 29 iunie in acelasi loc, in timp ce pe 29 mai se va organiza un vernisaj cu lucrarile premiate. "La sectiunea muzica concursul se va desfasura pe doua genuri. Este vorba despre folclor si muzica usoara. Preselectia pentru judetul Vrancea se va derula in data de 15 mai, orele 10.00-12.00, la sediul liceului din strada Stefan cel Mare", anunta liceul focsanean. Concursul se realizeaza in parteneriat cu Asociatia Culturala a Elevilor Artisti "Milcovia" si cu sustinerea Teatrului Municipal. (I. N.)


Focus-grup la ISJ


Sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean va gazdui astazi o activitate tip focus-grup cu educatoarele, parintii, reprezentantii Centrului Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala (CJRAE) si ai consiliilor locale privind importanta curriculum-ului pentru educatia timpurie. "Aceasta activitate face parte dintr-o serie de actiuni de cunoastere a conceptului de "educatie timpurie" mentionat in documentele si strategiile guvernamentale", explica oficialii ISJ. Astfel, Ministerul Educatiei va elabora un sistem unitar de criterii si indicatori, precum si proceduri riguroase de colectare a datelor privind functionarea institutiilor si calitatea personalului implicat in educatia timpurie. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.