Educație

Film german premiat cu Oscar la Muzeul Unirii

Silvia Vrînceanu Nichita
13 mai 2010 812 vizualizări
Muzeul Vrancei a initiat o colaborare cu Centrul Cultural German din Iasi si Institutul Goethe din Bucuresti pentru sustinerea la Focsani a unor activitati de popularizare a culturii si civilizatiei germane.

Prima activitate este programata astazi, de la ora 11.00, la Muzeul Unirii din Focsani, unde va rula filmul "Nicaieri in Africa", in regia lui Caroline Link, cu Juliane Köhler, Merab Ninidze si Sidede Onyulo in rolurile principale. "Nicaieri in Africa" a cistigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain in anul 2003. La activitate sint invitati elevii dar si profesorii interesati de limba, cultura si civilizatia germana, alaturi de membrii comunitatii evreiesti din judet, tinind cont ca filmul prezinta povestea unei familii de evrei care, de frica nazistilor, se refugiaza in Africa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Bazat pe romanul autobiografic de succes al lui Stefanie Zweig, filmul relateaza povestea lui Walter Redlich, a sotiei sale Jettel si a fiicei Regina, in virsta de cinci ani, care se stabilesc la o ferma izolata din Kenya, lasind in urma o existenta cindva confortabila, in Germania. Directorul Muzeului Vrancei, profesorul Horia Dumitrescu, spune ca prin acest parteneriat se doreste popularizarea culturii germane in judetul nostru prin organizarea unor intilniri cu tinerii si nu numai. Se spera ca acest dialog romano-german sa se concretizeze in activitati lunare, tinind cont ca cele doua institutii culturale dispun de o uriasa baza didactica. Se vor organiza medalioane literare dedicate unor scriitori germani dar si lecturi incrucisate sau vizionari de filme. Tot astazi, la sectia de istorie a Muzeului Vrancei va fi vernisata o expozitie de icoane dedicata "Inaltarii Domnului", intitulata sugestiv "Chezasia inaltarii noastre". Expun elevii de la Liceul de Arta "Gheorghe Tattarescu" Focsani si membrii Asociatiei Culturale a Elevilor Artisti "Milcovia", coordonati de profesoara Ortansa Mazilu. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 17 ore, 41 minute, 40 secunde
superb film! :x si eu am fost acolo
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.