Educație

Colegiul Unirea face inscrieri la DELF si DALF

Iulia Nicolaie
6 mai 2010 1443 vizualizări
Diploma DELF B1 sau B2 echivaleaza proba de competente lingvistice la limba moderna de la examenul de bacalaureat u inscrierile se desfasoara in perioada 15 mai - 15 iunie

Colegiul National "Unirea" Focsani, in parteneriat cu Centrul Cultural Francez Iasi, organizeaza cursuri de pregatire pentru elevii care doresc sa obtina Diploma de studii de Limba Franceza sau DELF Junior. De asemenea, DELF si DALF(Diploma de studii aprofundate de Limba Franceza, n. r.) sint diplome oficiale eliberate de Ministerul Educatiei din Franta care certifica nivelul cunostintelor de limba franceza al candidatilor straini. Spre deosebire de testele de limba, perioada de valabilitate pentru DELF si DALF este nelimitata. De mentionat ca Diploma DELF B1 sau B2 echivaleaza proba de competente lingvistice la limba moderna de la examenul de bacalaureat. Este vorba despre patru diplome independente, fiecare validind un nivel de competenta care corespunde cadrului comun de referinta pentru limbile straine al Consiliului Europei. Astfel, DELF A1 pune in valoare cunostintele dobindite de incepatori si valideaza competentele care se inscriu in nivelul de «descoperire» al limbii franceze. DELF A2 valideaza competenta lingvistica a unui utilizator elementar la nivelul de «supravietuire», cel al raporturilor sociale, al petrecerii timpului liber, al calatoriilor. DELF B1 valideaza un nivel de competenta care corespunde deja unui utilizator aproape independent al limbii franceze. DELF B2 se concentreaza asupra eficacitatii argumentarii,usurintei comunicarii in context social si asupra unui grad ridicat de constientizare a functionarii limbii. «Cursurile pe care le organizam se refera la DELF Junior, nivelurile A1, A2, B1 si B2.

Este o versiune adaptata publicului scolar de 11 pina la18 ani, iar examenele au aceeasi structura ca si pentru publicul adult, dar subiectele sint adaptate virstei. Diplomele obtinute au aceeasi valoare, pe diploma nu figureaza decit DELF A1, A2, B1 sau B2. Fiecare diploma evalueaza patru competente: intelegerea documentelor orale, intelegerea documentelor scrise, exprimarea orala si in scris», spun reprezentantii colegiului focsanean. Inscrierile incep pe 15 mai si dureaza pina pe 15 iunie, la sediul colegiului, iar cursurile incep din luna septembrie. Inscrierile la examenele DELF de la Institutul Cultural din Iasi au loc in perioada 1 septembrie- 29 octombrie, in timp ce in luna noiembrie se sustin examenele la Iasi. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.