Educație

Institutie judeteana de cultura 2 in 1

Mihaela Beșleagă
4 mai 2010 928 vizualizări
Liviu Nedelcu este directorul noii institutii din subordinea CJ, creata saptamina trecuta prin contopirea Scolii de Arte si Meserii cu Centrul pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale

Saptamina trecuta a luat fiinta o noua institutie judeteana, Centrul Judetean pentru Promovarea Culturii Traditionale, Artelor si Meseriilor Vrancea, prin comasarea a doua institutii aflate in subordinea Consiliului Judetean, respectiv Scoala Populara de Arte si Meserii si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale. "Reorganizarea prin comasare este de natura sa creeze premizele necesare pentru o reducere a posturilor de conducere, fata de numarul de posturi existent in organigramele actuale ale celor doua institutii cu personalitate juridica. Mai mult decit atit, cuantificind economia la fundamentarea bugetului, in functie de cheltuiala medie pe unitatile de cultura, se constata si o reducere a cheltuielilor materiale prin infiintarea unei singure institutii de cultura", se arata in referatul realizat de specialistii Consiliului Judetean. Marian Oprisan l-a propus pe profesorul Liviu Nedelcu, directorul Scolii de Arte si Meserii Focsani, sa ocupe functia de director la noua institutie de cultura pina la organizarea concursului, in defavoarea lui Danut Stoianof, directorul de la Centrul Creatiei Populare, despre care se stia ca are o relatie privilegiata cu seful CJ. Ce l-a determinat sa faca o asemenea alegere nu se stie, insa la sedinta baronul a insistat asupra faptului ca in materie de cultura doar unitatile din subordinea Consiliului Judetean isi fac treaba, aluzie la consilierul judetean PDLFlorin Micu Iliescu, seful Directiei pentru Cultura, institutie aflata in subordinea Ministerului Culturii. Organigrama noii institutii va cuprinde patru functii de conducere si 35 de functii de executie. Noua institutie publica de cultura are personalitate juridica, se afla in subordinea CJ si va avea sediul in Bdul Garii nr. 8, actualul sediu al Scolii Populare de Arte si Meserii. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.