Educație

Dascalii vrinceni, interesati de cursuri interactive

Iulia Nicolaie
30 apr 2010 919 vizualizări
Pentru a elabora oferta cursurilor de formare, CCD a aplicat 1.086 de chestionare profesorilor u in urma centralizarii raspunsurilor, cei de la CCD au observat ca dascalii prefera cursurile interactive in locul celor traditionale, de tip prelegere

Casa Corpului Didactic "Simion Mehedinti" din Focsani a aplicat cadrelor didactice chestionare, pentru a elabora oferta de formare pentru perioada urmatoare. Astfel, au fost aplicate 1.086 de chestionare, dintre care 212 cadrelor didactice din invatamintul prescolar, 289 celor din invatamintul primar, 317 din invatamintul gimnazial si 268 din invatamintul liceal. In urma raspunsurilor dascalilor, reprezentantii CCD au concluzionat ca profesorii sint mult mai interesati de lectiile interactive decit de cele tip prelegere si ca a crescut interesul acestora pentru domenii precum instruirea copiilor cu nevoi speciale, elaborarea de proiecte si parteneriate. "în ultima perioada, interesul cadrelor didactice se orienteaza catre cursuri de scriere a proiectelor, de instruire a copiilor cu CES, de management, de proiectare, planificare si evaluare, de parteneriat educational, consiliere si orientare. Din punct de vedere al preferintelor pentru anumite forme de activitate, acestea nu se modifica semnificativ fata de anii precedenti, pe primul loc situindu-se seminariile interactive, urmate de ateliere de lucru, curs si seminarii, dezbateri. Este interesant faptul ca majoritatea celor chestionati nu sint interesati de prelegeri, ci opteaza pentru caracterul interactiv al activitatilor de formare", concluzioneaza reprezentantii CCD Focsani. Potrivit unei situatii prezentate de directorul coordonator al institutiei, prof. Janet Popoiu, in anul scolar 2009 - 2010 s-au finalizat sase cursuri si anume "Consiliere si orientare", "Grafica si multimedia", "Management educational", "Management si comunicare", "Pagini WEB" si "TIC initiere". De asemenea, se afla in derulare cursurile "Management educational" in perioada martie-iunie, "Formarea profesorilor metodisti", "Formarea personalului responsabililor de perfectionarea continua". Cursurile derulate de CCD sint de trei feluri: programe avizate, programe prioritare MECTS si programe acreditate de catre Centrul National de Formare a Cadrelor Didactice din Invatamintul Preuniversitar. De mentionat ca, incepind din acest an scolar, cadrele didactice nu vor mai beneficia de cursuri gratuite, lucru pe care il reafirma si cei de la CCD. "Oferta de programe a fost adaptata, in conditiile lipsei de finantare din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, prin introducerea cursurilor de perfectionare continua cu taxa, venind astfel in intimpinarea necesitatii de perfectionare a cadrelor didactice din judet", au explicat oficialii CCD. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.