Educație

Info-Educatie

Iulia Nicolaie
29 apr 2010 778 vizualizări
Noi activitati inedite la Pedagogic

Zilele Liceului Pedagogic continua intreaga saptamina, cu activitati felurite. Ieri, la liceu au avut loc dezbateri, prezentari, competitii sportive, dar si scenete. Printre cele mai interesante activitati s-au numarat "Cafeneaua literara. Schimb de carte", coorodonata de prof. Carmen Ion si "Focus on Scotland", coordonata de prof. Lauriana Ailincutei, in care a avut loc diseminarea bunelor practici identificate in cadrul bursei in Scotia. Astazi, activitatile debuteaza cu "Focsaniul: acum si in trecut" si continua, printre altele, cu o actiuni de educatie non-formala, o dezbatere despre statutul femeii in antichitatea latina, o vizionare de film si o dezbatere in limba spaniola intitulata "Cum traim departe de parinti?". Zilele Liceului Pedagogic se incheie vineri cu spectacolul "Frumoase zile de tinerete", cu un concurs de cultura generala in limba franceza si igienizarea parcului din apropierea unitatii scolare. (I. N.)


Festival Scolar la Neicu- Panciu


Scoala Neicu din Panciu a gazduit simbata trecuta un festival scolar aflat la cea de-a patra editie. "Intrecerea a reunit la start elevi de la scolile nr. 10 "Mihail Sadoveanu" Vaslui, nr. 9 "Vasile Alecsandri" Vaslui, Scoala nr. 2 Marasesti, Scoala cu clasele I-VIII Vinatori, Liceul "Al. I Cuza" Panciu si cei de la Scoala Neicu. Acest festival a fost organizat intr-un local nou, in care s-au facut investitii de peste 5 miliarde de lei vechi, in conditii dintre cele mai bune. Memorialul Mihail Sadoveanu s-a desfasurat pe patru sectiuni: literatura, religie, sah si tenis de masa", a spus invatatorul Gheorghita Popa, organizatorul festivalului. Acesta a adaugat ca la eveniment s-au implicat Inspectoratul Scolar , Asociatia Culturala "Mihail Sadoveanu" Panciu si Primaria locala. (I. N.)


Debut la Cenaclul "V. Carlova"


Sedinta de miercurea trecuta a Cenaclului "V. Carlova" a gazduit lansarea volumului de debut al ing. Gheorghe A. Stroia din Adjud, intitulat "Pelerin la portile"¦eului". Poetul a fost sustinut si incurajat de catre scriitorii Ionel Marin, Constantin Toma, Ion Croitoru si altii. De asemenea, i s-a urat bun venit in cadrul cenaclului si prozatorului Stefan Jurga. Membrii au mentionat ca portile cenaclului ramin deschise tuturor iubitorilor de literatura. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.