Educație

Scolarii de la Elena Doamna lupta pentru integrare

Iulia Nicolaie
29 apr 2010 706 vizualizări
Tinerii au fost implicati in proiectul international European Youth live together , alaturi de colegi din alte trei tari

Elevii de la Centrul de Educatie Incluziva "Elena Doamna" din Focsani tocmai au incheiat cu succes activitatile din cadrul proiectului multilateral "European Youth live together", derulate in perioada 9-16 aprilie. La proiect au luat parte trei organizatii de tineret care lucreaza cu tineri care au oportunitati reduse din Belgia, Cehia si Turcia. Numarul total de participanti a fost 42, din care 8 lideri de grup si 34 de tineri. Grupul care a reprezentat tara noastra a fost format din trei elevi deficienti de auz si anume Elena Tanase, Stefan Manole si Silvina Paraschiv, alaturi de care s-a implicat un numar mare de voluntari de la mai multe licee. De mentionat ca proiectul a fost coordonat de prof. Petronela Manolache si prof. Paraschiva Sandulachi. "Tema proiectului a fost integrarea tinerilor in societatea europeana, cunoasterea valorilor culturale europene: respect, sanse egale, democratie, libertate, umanitate, onestitate, toleranta, modernism. Pe parcursul desfasurarii proiectului am folosit metode de lucru non-formale precum invatarea prin cooperare, colaborarea, mese rotunde, jocuri, brainstorming, pantomima", au povestit reprezentantii unitatii focsanene de invatamint. Programul celor opt zile de proiect a fost variat si a cuprins multe activitati, printre care o excursie tematica la Brasov si la Castelul Bran. La conferinta de lansare au participat reprezentanti ai ISJ Vrancea, ai DJT Vrancea si ai IPJ Vrancea. De asemenea, cu aceasta ocazie, a fost lansat site-ul http://europeanyouthlivetogether.ro/. "Membrii celor trei grupuri din strainatate au fost interesati si au vrut sa afle cit mai multe detalii referitoare la revolutia din decembrie 1989. Tot in aceasi zi a avut loc si vizitarea scolii, au fost prezentate toate laboratoarele, cabinetele specifice, fiind tinute lectii demonstrative de citeva minute in cadrul laboratorului de chimie, a cabinetului de T.S.C., cabinetul de audiologie si de informatica, de aceasta data elevi fiind participantii din proiect", au mai spus coordonatorii proiectului. Acesta a fost finantat din fonduri acordate de catre Comisia Europeana prin programul "Tineret in Actiune", aprobat, gestionat si monitorizat de catre Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale. Printre partenerii proiectului se numara CJ Vrancea, ISJ Vrancea, DJT Vrancea, Formatia Corala Traditionala " Pastorala", Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei" si Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia". (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.