Educație

Week-end plin de competitii mate-info

Iulia Nicolaie
28 apr 2010 851 vizualizări
Zeci de elevi din mediul rural si-au testat cunostintele la Concursul Judetean de matematica si informatica, desfasurat la Colegiul Cuza u alti cinci elevi s-au calificat la Faza nationala a Concursului de Informatica Aplicata

Sfisitul saptaminii trecute a gazduit insemnate competitii de matematica si informatica. Astfel, la Concursul Judetean de matematica si informatica pentru elevii din mediul rural, desfasurat simbata la Colegiul "Al. I. Cuza" din Focsani, au participat 154 de elevi si 30 de profesori. La matematica au iesit invingatori, atit la clasele V-VI, cit si la VII-VIII, elevii din Vidra, care au obtinut locul I la ambele sectiuni. Pe locuri fruntase s-au clasat si elevii din Dumitresti, Rastoaca, Racoasa si Naruja. Tot simbata, 24 aprilie, peste 80 de elevi din zece licee au participat la Concursul de Informatica Aplicata, desfasurat la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" si Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea", care au gazduit patru sectiuni dedicate probelor de TIC (Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor, n. r.) in timp ce la Colegiul "Unirea" s-a desfasurat sectiunea de programare vizuala. "Cuvintul cheie pentru proiectele claselor a XI-a, XII-a a fost anul acesta "Mediu" iar la sectiunea «C#», tema impusa a fost "O afacere de succes". In timpul evaluarii lucrarilor, elevii participanti din mediul rural au vizitat Teatrul Municipal , dar si alte repere importante ale municipiului, fiind insotiti de elevii de gimnaziu ai Colegiului «Al. I. Cuza»", au detaliat cei implicati. Faza nationala a Concursului de Informatica Aplicata se va desfasura la Oradea. La sectiunea "C#", primul clasat a fost Razvan Dragomir, de la Colegiul "Unirea", in timp ce la sectiunea TIC au luat premiul I patru elevi. Este vorba despre Alexandru Dochioiu, elev la Colegiul "Cuza", Teodora Dumitru de la Colegiul "Unirea", Sabina Bajenaru de la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" si Cristinel Nicolae Stefan de la Grupul Scolar de Transporturi Auto. Toti acesti elevi s-au calificat la etapa nationala a competitiei. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.