Educație

Pasiunea pentru contabilitate i-a adus premiul I pe tara

Iulia Nicolaie
27 apr 2010 1521 vizualizări
Nu cred ca as ramine sa lucrez peste hotare, pentru ca nu as rezista sa fiu departe de casa foarte mult timp , ne-a spus Claudiu Matei, aflat in virful podiumului la stiinte economice u profesorii au muncit cot la cot cu olimpicii, iar pregatirea suplimentara a dat roade

Orele intregi de pregatire de dupa program si efortul profesorilor si elevilor au dat roade in acest an, Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" obtinind primul loc pe podiumul national la Stiinte Economice, datorita elevului Claudiu Matei, clasa a XI-a B. "Pentru olimpiada am avut de invatat la sase materii si am dat doua probe. Pregatire am facut si dupa program si in week-end, oricind erau dispusi domnii profesori. Dintre toate materiile, cel mai mult imi place contabilitatea si pe aceasta m-am axat mai mult. Mi-ar placea sa fiu contabil. Am aspiratii mari si nu voi rata ocazia unui job care-mi va placea si care se va plati bine", ne-a spus Claudiu. Tinarul spune ca nu s-a gindit foarte mult la ce va face odata cu terminarea liceului si ca inca se gindeste. Nu exclude insa nici varianta studiului peste hotare. "Initial voiam sa merg la Academia de Studii Economice, dar profesorii ma sfatuiesc sa studiez «afara» daca am ocazia. Mi-au spus ca as putea urma cursuri in Danemarca sau Irlanda. Cred intr-adevar ca ar fi mai bine daca mi-as face studiile in strainatate, dar as fi departe de prieteni si familie. Nu cred ca as ramine sa lucrez peste hotare, pentru ca nu as rezista sa fiu departe de casa foarte mult timp", ne-a mai spus Claudiu. Cit despre economia din tara noastra, elevul crede ca ar trebui sa fie mai multa baza teoretica, iar metodele de perfectionare invatate la scoala sa fie puse in practica. Cei mai mindri de rezultatul de exceptie al tinarului sint, in mod evident, parintii lui Claudiu, care profita de orice prilej pentru a-l lauda pe fiul lor. "Parintii mei sint foarte mindri, cred ca este primul premiu de genul acesta din familia mea. Ei au vrut foarte mult sa vin la acest liceu pentru ca este mai multa seriozitate si pot sa ma tin de carte. Eu mi-am dorit inital la mate-info, dar acum imi plac mai mult contabilitatea si disciplinele economice", a adaugat Claudiu. Datorita performantei sale din acest an, Claudiu Matei nu mai trebuie sa dea examen de admitere la nici o facultate de profil economic din tara, in cazul in care va alege aceasta cale.


Pregatirile au fost intense si cu folos


Olimpiada de Stiinte Economice s-a desfasurat la inceputul lunii la Resita, iar in pregatirea elevilor participanti, majoritatea de la Colegiul Economic din Focsani, s-au implicat mai multi profesori, printre care Mihaela Fistoc, Maria Hustiu, Mihaela Avram, Marioara Botezatu si Sonica Darmanescu. "Am facut pregatire suplimentara in afara orelor de curs atit in timpul saptaminii, cit si la sfirsit de saptamina. De obicei se dadea un volum de lucru, iar apoi noi il verificam", ne-a spus consilierul educativ al scolii, Mihaela Fistoc. Printre disciplinele care i-au solicitat pe liceenii participanti la competitia nationala s-au numarat contabilitatea, finantarea afacerii, marketingul, economia intreprinderii si dreptul. La competitia de stiinte economice au mai luat parte, in afara de Claudiu Matei, Madalina Iacob, Dorina Lemnaru, Andrei Filip, Florinela Nita, Alexandra Bocancia si Petronela Nanu, toti obtinind mentiune. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 11 ore, 32 minute, 42 secunde
Halal oameni|, talent , munca , devotament.
, acum 739397 zile, 11 ore, 32 minute, 42 secunde
As vrea ca in fiecare zi sa auzim de astfel de oameni, sa se dea detalii despre viata lor particulara, sa-i invitati pe posturi de televiziune si sa motiveze toti copii si chiar parintii. Sa nu citeste integral
, acum 739397 zile, 11 ore, 32 minute, 42 secunde
Cunosc pe acest tanar este un copil deosebit care face cinste parintilor care de asemenea sunt de respect deosebit. Suces si tine tot asa multa BAFTA!!!!!!!!!!!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.