Educație

Educatia si societatea globala, dezbatute la Colegiul Unirea

Cristina Roibu
26 apr 2010 1714 vizualizări
Simbata, la Colegiul National Unirea a avut loc un simpozion cu tema Educatia într-o societate globala si pentru o societate globala , unde inivtat special a fost prof. univ. dr. Elisabeta Stanciulescu, un sociolog cu multe împliniri profesionale, de la scrierea a patru lucrari de sociologie si antropolgie, pina la stagii de cercetare si documentare la universitatile Oxford, Sorbonne, Lille, Freie Universitat- Berlin sau Memphis- SUA.

La acest simpozion si-au trimis lucrarile specialisti din 28 de judete si Bucuresti. Lucrarile s-au derulat pe patru sectiuni: "Educatia pentru dezvoltarea durabila", "Educatia pentru drepturile omului", "Educatia pentru pace si rezolvarea conflictelor" si "Educatia interculturala". Prima ora de training despre educatie a fost urmata de o discutie interactiva cu sala, in care fiecare a avut posibilitatea sa-si exprime parerea despre educatie in contextul globalizarii, cind sintem mult mai interconectati intre noi, iar distantele aproape ca nu mai conteaza. "Educatia ar trebui sa porneasca de acolo de unde ii intereseaza pe tineri", a punctat profesorul Cornel Noana, directorul colegiului. Din cele expuse de participanti s-a desprins concluzia ca trebuie sa fim flexibili si deschisi la nou, astfel incit sa fim capabili sa ne schimbam meseria de mai multe ori in viata, daca este cazul. Sociologul Elisabeta Stanciulescu a subliniat ca principala modalitate de evolutie este atitudinea interogativa fata de tot ceea ce ne inconjoara si nu numai. "îti trebuie mult curaj sa fii reflexiv", a afirmat sociologul. Pe linga atitudine, este nevoie si de gasirea de solutii optime, nu numai sa punctam lucruri. Activitatea a fost coordonata de profesorii Cornel Noana si Romulus Buzatelu, directorul colegiului si adjunctul sau, si de profesoarele Carmencita Culita de la Colegiul Unirea si Cezarina Nicodei-Groper de la Colegiul Tehnic "Ion Mincu". (Cristina ROIBU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.