Educație

Echipa de la Economic, pe primul loc la competitia Bussines Plan

Ciprian Fânaru
26 apr 2010 746 vizualizări
Elevii/managerii Narcis Rizea si Claudiu Matei, îndrumati de profesorul coordonator Sonica Darmanescu, au facut cinste judetului nostru la cea de-a doua editie a competetiei Business Plan, etapa regionala. Echipa Colegiului Economic Mihail Kogalniceanu

Focsani a cistigat la finalul saptaminii trecute concursul care a avut ca scop valorificarea spiritului antreprenorial al elevilor si familiarizarea acestora cu activitatile specifice mediului bancar real. Vrincenii au fost cei mai buni, depasind sapte firme de exercitiu de la colegii si licee de profil din judetele Constanta, Buzau, Tulcea, Galati si Braila. Astfel, F.E. Golden Wine MK S.A va reprezenta Regiunea de S-E la etapa natională a competitiei. Firma de exercitiu este o metoda didactica moderna, care are ca scop dezvoltarea competentelor antreprenoriale ale elevilor prin simularea proceselor interne desfasurate intr-o firma reala si a relatiilor sale cu alte firme si institutii. Conceptul faciliteaza dobindirea competentelor necesare unui intreprinzator dinamic: gindire critica, luare de decizii, asumarea responsabiliatii, lucrul in echipa, initiativa, autoorganizare si autoevaluarea resurselor individuale. Activitatea firmelor de exercitiu este coordonata la nivel national de Centrala Retelei Firmelor de Exercitiu/întreprinderilor Simulate din Romania (ROCT), care functioneaza ca departament in cadrul Centrului National de Dezvoltare a învatamintului Profesional si Tehnic. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 21 ore, 40 minute, 26 secunde
e prea smecher baiatul pt k a reusit sa ne reprezinte de doua ori pe faza nationala
, acum 739396 zile, 21 ore, 40 minute, 26 secunde
DESTEAPTA PROFA VOASTRA DACA V-A DUS PE CULMILE VICTORIEI... FELICITARILE MELE PENTRU ACESTI BAIETI! BAFTA IN CONTINUARE SI LA MAI MULTE PREMII!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.