Educație

Info-Cultural

Ziarul de Vrancea
22 apr 2010 669 vizualizări
Biblioteca pune fata in fata romanul si filmul

Astazi, de la ora 13.00, se va inaugura Clubul de cinematografie, la Centrul de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene. Evenimentul face parte din cadrul manifestarilor Saptaminii bibliotecarului. Initiativa crearii Clubului de cinematografie apartine unui jurnalist local. "Dupa inaugurare va avea loc rularea oficiala a primului film, Fahrenheit 451, un "cadou clasic", din 1966, pentru toti iubitorii de gen, dar si pentru bibliotecari dar si lansarea blog-ului Clubul Cinefililor Focsani (http://clubulcinefililorfocsani.wordpress.com/). Clubul este gratuit, se va intruni saptaminal, joia, de la ora 17.30 la sediul Centrului de Limbi Straine si este deschis tuturor, indiferent de virsta", spun bibliotecarii. Acestia completeaza si puncteaza ca ideea Clubului de cinema nu este aceea de a inlocui sala de vizionari, ci de a explica cea de-a 7-a arta pornind si de la carte, de la romanul original. (I. C.)


Expozitie de pictura "Ginduri de primavara"


Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta" va gazdui astazi, de la ora 12.15, vernisajul expozitiei de pictura "Ginduri de primavara". Micii artisti sint elevi talentati de la Scoala nr. 3 din Focsani, coordonati de cadrele didactice Elisabeta Almasan si Veronica Groper, care se ocupa si de cercul de pictura organizat pentru copii la Casa de Cultura. (M. B.)


Foto:


Apologia lecturii la Filiala Sud a Bibliotecii


Filiala Sud a Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" din Focsani a fost gazda unor manifestari de suflet cu ocazia sarbatoririi Saptaminii Nationale a Bibliotecilor. La prima manifestare, sub numele "5 minute de lectura", din cadrul campaniei "Pro Lectura", au participat elevii clasei a V-a A de la Scoala "Nicolae Iorga" din Focsani, sub indrumarea prof. Liliana Nitu si a bibliotecarei Adriana Maciuca. A urmat un original mars al lecturii si pentru promovarea cartii si a Bibliotecii. Doi voluntari au tinut, pentru o ora, locul bibliotecarului in cadrul actiunii «Bibliotecar pentru o ora». "Lectura si cartea nu pot fi gindite in afara bibliotecii, iar astfel de actiuni sint un indemn la lectura si au ca scop promovarea importantei cartii in educatie. Ne bucuram de o buna colaborare cu elevii si cadrele didactice", ne-a spus bibliotecara Liliana Mocanu, coordonatoarea Filialei Sud a Bibliotecii Judetene. (V. M.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.