Educație

Sute de experimentati dupa prima zi a probei de competente digitale

Iulia Nicolaie
21 apr 2010 808 vizualizări
234 de bacalaureati vrinceni au fost evaluati ca experimentati in prima zi a probei de competente digitale din cadrul examenului de bacalaureat u la Cuza si Unirea , toti candidatii au fost declarati experimentati

Prima zi a probei de competente digitale a examenului de bacalaureat le-a adus rezultate bune elevilor participanti, majoritatea situindu-se la nivelul "experimentat". Astfel, conform informatiilor furnizate de Inspectoratul Scolar, dupa prima zi a probei, 234 de elevi s-au incadrat la nivel experimentat, 214 la avansati, 192 la nivel mediu si 81 la incepatori. Interesant este ca la colegiile "Al. I. Cuza" si "Unirea", toti candidatii au fost evaluati ca experimentati. Ieri, de la proba de competente digitale au absentat doar 11 elevi, dintr-un total de 747 inscrisi. "Activitatea de astazi s-a incadrat in coordonate normale. Nu au fost identificate disfunctii care sa perturbe examenul. Datele transmise din centrele de examen au fost trimise la minister conform procedurilor", a declarat inspectorul general adjunct Maria Lupu. Astazi, alti 620 de elevi vrinceni isi vor demonstra aptitudinile in fata computerului. Referitor la eventualele proteste de joi, 22 aprilie, reprezentantii Inspectoratului Scolar spun ca singurele unitati scolare in care proba se va reprograma sint Liceul Teoretic "Emil Botta" si Grupul Scolar "Gh. Bals" din Adjud, unde proba de competente digitale se va amina pentru 23 aprilie. In aceste unitati, 7, respectiv 5 membri din comisie au refuzat sa ia parte la examenul de bacalaureat. Dascalii adjudeni sint membri SLI Vrancea. Alte situatii speciale au aparut la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" si la Grupul Scolar de Transporturi Auto, unde cite un membru de comisie a decis sa faca greva. Acesti dascali urmeaza sa fie inlocuiti. Pe de alta parte, sindicalistii din invatamintul vrincean sint decisi sa inceteze activitatea joi. Liderul SLI Vrancea, Constantin Grigore, sustine ca aproximativ 70 % dintre membrii de sindicat vor inceta activitatea pe 22 aprilie. Si liderul FEN, Paulina Roscan, declara zilele trecute ca se mentine calendarul protestelor, si ca pe 22 aprilie va fi greva. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.