Educație

Subiecte de nivel mediu la proba de competente digitale de la Bac

Iulia Nicolaie
20 apr 2010 1121 vizualizări
Examinarea s-a desfasurat fara probleme, doar 30 de bacalaureati absentind in aceasta prima zi u proba de competente digitale va dura pina pe 28 aprilie

Prima zi a probei de competente digitale a decurs fara probleme ieri. Dintre cei 751 de elevi inscrisi au lipsit doar 30, conform informatiilor furnizate de Inspectoratul Scolar. Vicepresedintele comisiei de bacalaureat, Ion Ionascu, a declarat ca nu au fost probleme pe parcursul probei si ca toate cadrele didactice implicate initial au participat la examinare. De asemenea, inspectorul de informatica, Marilena Oprea, a afirmat ca subiectele au fost de nivel mediu si ca nu ar trebui sa le puna probleme "bacalaureatilor". Proba de competente digitale a debutat ieri si va dura pina pe data de 28 aprilie. Desi perioada stabilita pentru aceasta proba a fost 19-29 aprilie, reprezentantii invatamintului vrincean au reusit sa o scurteze cu o zi. Astfel, 28 aprilie va fi ultima zi in care absolventii claselor a XII-a vor da aceasta proba. Proba de competente digitale se va sustine in 21 de unitati de invatamint liceal, in total fiind inscrisi 2894 de candidati. Cei mai multi "bacalaureati" vor sustine examinarea la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" din Focsani, 442, iar cei mai putini la Centrul Scolar de Educatie Incluziva "Elena Doamna", doar 10. între 31 mai si 4 iunie, elevii de clasa a XII-a urmeaza sa sustina proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba moderna. Probele scrise debuteaza pe 28 iunie, cind va avea loc prima proba scrisa, cea la Limba si Literatura Romana, proba obligatorie a profilului fiind organizata pe 30 iunie. Proba la alegere a profilului si specializarii este programata pe 2 iulie. Afisarea rezultatelor partiale se va face pe 4 iulie, iar pina la orele 16.00 se pot depune contestatii. Rezultatele finale se vor afisa pe 8 iulie. (Iulia NICOLAIE)


Sindicalistii se pregatesc de proteste


Odata cu cea de-a doua proba a examenului de bacalaureat, se anunta noi proteste din partea sindicatelor. In aceste zile se centralizeaza informatiile din unitatile scolare din teritoriu, pentru a se hotari modalitatea in care se va protesta. "Sintem spre finalizarea unui referendum, asteptam astazi si miine toate semnaturile membrilor de sindicat din scoli", a precizat liderul SLI, Constantin Grigore. Si FEN Vrancea este in "febra" protestelor. Liderul filialei sindicale a refuzat sa ia parte la cea de-a doua proba a examenului de bacalaureat, dar spune ca nu a reusit sa ia legatura cu ai sai colegi din teritoriu. "Avem referendum pina miine la ora 18.00. Din aceste zile se boicoteaza examenele nationale si se continua cu incetarea actiunii in 22 aprilie cind se va face greva generala de o zi", a declarat liderul FEN Vrancea, Paulina Roscan, care a mai adaugat ca in perioada urmatoare vor avea loc intilniri cu reprezentantii parintilor si ai elevilor si daca legea educatiei nu va suferi modificari, este de asteptat o greva generala incepind cu luna iunie. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 12 ore, 32 minute, 45 secunde
Este demn de urmat exemplul doamnei Roscan, nu l-am vazut niciodata pe domnul Grigore sa faca un astfel de gest. Bravo dumneaei. M-ati convins sa trec la FEN!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.