Educație

Gradinita nr.1 Paunesti a fost inaugurata

Daniel Garleanu
19 apr 2010 1168 vizualizări
Lucrarile de restaurare si extindere au costat 4,3 miliarde si au durat trei ani

Lucrarile de restaurare si extindere de la Gradinita nr.1 din Paunesti au fost inaugurate simbata in prezenta deputatului democrat-liberal Alin Trasculescu, a parintilor si a satenilor din comuna. Cladirea a fost construita in anul 1976 si adaposteste in fiecare zi 86 de copii si trei educatoare la cele trei grupe, mare, mijlocie si mica. Studiul de fezabilitate a fost intocmit in 2007, in 2008 a fost facut proiectul cu detaliile de executie, iar restaurarea efectiva a avut loc in 2009 si 2010. Constructia a fost extinsa cu un vestiar, un grup sanitar interior si o sala de clasa suplimentara, refacerea imobilului ajungind sa coste 4,3 miliarde de lei. Senatorul Sorina Placinta nu a reusit sa ajunga la eveniment insa a daruit copiilor prin reprezentanti tricouri si cite un set de baschet. "Constructia a fost extinsa cu inca o sala de clasa, centrala termica, fosa septica, imprejmuire gard, magazie lemne si altele. Copiii pot desfasura cursurile in conditii mai bune acum", ne-a declarat primarul democrat-liberal, Aurel Petrila. De asemenea, directorul scolar din Paunesti, Costica Nica, s-a declarat incintat de inaugurarea gradinitei. "S-a facut inaugurarea la Gradinita nr.1 si s-a facut sfintirea. Cladirea a fost reabilitata de jos pina sus si a fost extinsa. A fost un mic spectacol, iar copiii au plantat copaci in jurul gradinitei", ne-a spus directorul Costica Nica. Urmeaza ca specialistii Inspectoratului Scolar Judetean sa valideze lucrarile de restaurare si extindere dupa care sa dea in primire cladirea comunei Paunesti. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.