Educație

Info-Cultural

Ziarul de Vrancea
17 apr 2010 741 vizualizări
Concursul Pe-o gura de rai vine in Vrancea

Concursul National de Muzica si Dansuri Populare "Pe-o gura de rai", editia a II-a, va debuta astazi incepind cu ora 9.00 la Sala Polivalenta din Focsani. Actiunea este cuprinsa in Calendarul Activitatilor Educative Nationale din 2010 elaborat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, Tineretului si Sportului. La concurs si-au anuntat participarea formatii de dansuri populare, ansambluri si solisti vocali din palatele si cluburile copiilor din Ardeal, Banat, Bucovina, Moldova, Oltenia, Dobrogea si Vrancea. Sala Polivalenta va fi gazda si pentru copiii din gradinitele din Focsani dar si din mediul rural. "Concursul de Muzica si Dansuri este un regal folcloric la portile Vrancei, care are menirea de a pastra identitatea si traditiile populare in rindul copiilor", a declarat directorul Palatului Copiilor Focsani, prof. Petre Valea. Concursul va incepe cu balada Miorita, interpretata de eleva Mariana Hurjui de la Palatul Copiilor din Focsani. La final concurentii vor primi diplome si trofee din partea organizatorilor. (D. GIRLEANU)


Discutii despre patrimoniu la Teatru


Ziua internationala a monumentelor si siturilor va fi celebrata si in acest an. Luni, 19 aprilie, de la ora 13.00, in foaierul Teatrului Minicipal "Mr. Gh. Pastia" vor fi prezentate teme ca "Focsaniul, oras cu un bogat patrimoniu arhitectural", "Radacini culturale pe itinerarii vrincene" si "Sarmizegetusa Regia, monument UNESCO"¦ cetatea nimanui". Evenimentul ofera posibilitatea constientizarii de catre public atit a diversitatii patrimoniului cultural la nivel mondial, cit si a vulnerabilitatii acestuia. Primul colocviu de acest gen a fost organizat in anul 1983 la initiativa ICOMOS - Comitetul International al Monumentelor si Siturilor. Cei interesati de participarea la colocviu trebuie sa stie ca intrarea este libera. (D. GIRLEANU)


Proiect pentru tineri la Focsani


In acest sfirsit de saptamina, la Focsani se deruleaza modulul Scrierea Proiectelor in contextul Programului Tineret in Actiune, organizat de Directia pentru Tineret Judeteana Vrancea. Institutia explica si de ce s-a ales orasul de pe Milcov pentru acest proiect: "DTJ a sustinut organizarea acestui curs deoarece in Vrancea sint tineri cu idei care doresc sa invete sa scrie astfel de proiecte. La acest modul participa tineri vrinceni, membri ai ONG-urilor de tineret », a declarat Adrian Baciu, directorul Directiei pentru Tineret Vrancea. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.