Educație

Info-Educatie

Ziarul de Vrancea
16 apr 2010 840 vizualizări
Carti, filme si expozitii de Saptamina Bibliotecarilor

Saptamina viitoare se vor derula, in toate filialele Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" Vrancea, manifestarile dedicate "Zilei Nationale a Bibliotecarului". Din program vor face parte lansari si prezentari de carte, intre care se numara "Odobesti , orasul viilor domnesti" "" Valentin Musca sau "Nunta neagra" "" Gheorghe Andrei Neagu, dar si expozitii filatelice. Bibliotecarii isi vor prezenta colectiile de la raft si serviciile in scoli si gradinite. In cadrul campaniei Pro Lectura, se vor acorda "Cinci minute de lectura", in cadrul unei expozitii vii in aer liber. Tot saptamina viitoare, in cadrul proiectului "Daruieste o carte copiilor din Tiritu", se va inaugura biblioteca din satul de la Poiana Cristei. De Ziua Nationala a Bibliotecarului se va da apasa "play" la Centrul de cinematografie, cu o prima vizionare a unui film SF francez-englez, "Fahrenheit 451", la Centrul de Limbi Straine. (I. C.)


Putine dosare de restringere a activitatii


Dascalii nu se inghesuie sa-si depuna dosarele pentru restringerea activitatii sau pentru pretransfer, desi a trecut o saptamina de la debutul perioadei de depunere a documentatiei. Astfel, pina acum au fost depuse 19 dosare de restringere a activitatii si doar noua pentru pretransfer, in conditiile in care numarul dosarelor pentru restringere ar trebui sa fie peste 60. "As vrea sa le transmit colegilor sa nu lase pe ultima zi, ci sa transmita dosarele de indata ce acestea sint alcatuite", a precizat inspectorul scolar general Stan Rogoz. (I. N.)


Scoala nr. 4 Adjud, fruntasa la actiuni ecologiste


Elevii Scolii Nr.4 din Adjud au realizat zilele trecute actiuni de igienizare a orasului, pentru a atrage atentia asupra problemelor legate de protectia mediului. "Scopul activitatii a fost sensibilizarea cetatenilor si dezvoltarea in rindul elevilor a unei constiinte ecologice, prin activitati de prevenire a poluarii si degradarii mediului, precum si transformarea comportamentelor cotidiene ale elevilor in stiluri de viata ecologice, economice, sanatoase si durabile prin intretinerea unui ambient curat", a spus prof. Stratulat Josekpini. Si scolarii au fost incintati de actiunea desfasurata pe 12 aprilie, drept dovada au organizat alta similara si a doua zi. "Ne iubim foarte mult orasul in care ne-am nascut, drept pentru care de fiecare data cind o sa fie necesar, o sa realizam astfel de actiuni de igienizare", a spus Dorin Traian, elev al scolii. Pe 13 aprilie, "Echipa verde" din cadrul proiectului "Scoli pentru un viitor verde" de la Scoala nr. 4 Adjud a plantat 1.000 de puieti de stejar in regiunea Costisa, cantonul Chiosu. Activitatea s-a realizat in parteneriat cu Ocolul Silvic Adjud, fiind un voluntariat in cadrul Lunii Padurii. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.