Educație

Florinel Agafitei la Salonul literar Colocviile de Marti

Valentin Muscă
16 apr 2010 1565 vizualizări
Cercetatorul vrincean va prezenta in premiera fragmente din lucrarea «Pionieri, clasici si urmasi ai indianisticii din spatiul romanesc» aflata sub tipar

Istoricul Florinel Agafitei a fost invitat sa participe la "Salonul literar Colocviile de Marti", organizat de indianistul George Anca si Asociatia Culturala romano-indiana, la Galeriile «Jean Louis Calderon» din Bucuresti, marti, 27 aprilie a.c. La aceasta manifestare elitista, unde oaspete de onoare este Excelenta sa Debashish Chakravarti, ambasadorul Indiei la Bucuresti, vor fi invitate nume importante ale indianisticii mondiale. In premiera, la acest eveniment participa si un vrincean. Este vorba de istoricul Florinel Agafitei, doctor in indianistica. "Tema interventiei mele la acest colocviu este «Inidianisti romani de ieri si de azi». Voi prezenta nume mai putin cunoscute de indianisti romani, despre care am scris in lucrarea «Pionieri, clasici si urmasi ai indianisticii din spatiul romanesc» (Ed. Herald, Bucuresti, 2010). Voi vorbi despre familia Anton si Luiza Zigmund-Cerbu, Sergiu-Emil Demetrian, Cristian-Ovidiu Nedu si Florin Deleanu", ne-a spus istoricul Florinel Agafitei. Conferinta pe care o va sustine istoricul este de fapt un "fragment" din monumentala lucrare a cercetatorului vrincean, care se afla sub tipar la editura Herald din Bucuresti. Prezenta acestuia onoreaza breasla cercetatorilor vranceni care isi desfasoara activitatea pe cont propriu si fara vreo sustinere din partea institutiilor bugetare. Prezenta prof. Agafitei la aceasta manifestare elitista face mai mult pentru imaginea acestui judet decit toate institutiile de cultura din Vrancea care dispun de un buget cit orasul Panciu, dar nu sint cunoscute decit pina la Golesti. Alaturi de Florinel Agafitei vor conferentia Mircea Handoca, George Anca, Laurentiu Theban, Nicolae Georgescu, Julieta Rotaru, Adelina Patrichi, Dan Top, Florina Dobre-Brat, Delia Grigore, Elena Liliana Popescu si Maria Mihaela-Pomohaci. (Valentin MUSCA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 7 ore, 43 minute, 15 secunde
Felicitari, domnule profesor. Imi pare rau ca n-am sa pot fi prezenta sa va ascult 'interventia'. Poate veti povesti la un moment dat despre acest aspect.. Respect !
, acum 739392 zile, 7 ore, 43 minute, 15 secunde
Felicitari, domnule profesor!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.