Educație

Vacanta de Paste s-a terminat, azi incepe scoala

Ziarul de Vrancea
12 apr 2010 732 vizualizări
Urmeaza tezele, evaluarile nationale si bacalaureatul

Vacanta de Paste in care au fost elevii vrinceni timp de o saptamina se incheie astazi. Cursurile semestrului II se vor incheia in 11 iunie, iar vacanta de vara dureaza intre 12 iunie si 12 septembrie. Tezele pentru semestru al II-lea al anului scolar 2009-2010 se sustin de regula pina la 14 mai, potrivit ordinului de ministru cu privire la structura anului de invatamint 2009-2010. Totodata, in aceasta perioada au loc evaluarile nationale pentru clasa a VIII-a si a XII-a. Astfel, elevii de clasa a VIII-a vor participa la prima evaluare, cea la limba si literatura romana in 4 mai, urmind evaluarile la limba si literatura materna in 6 mai si la matematica in 12 mai. în aceasta luna exista si o perioada speciala de evaluare pentru elevii care nu au putut participa din motive intemeiate la prima sesiune. Aceasta incepe in 25 mai cu proba la limba si literatura romana, in 27 mai la limba si literatura materna si in 2 iunie la matematica. Toate probele sint scrise. Examenul de bacalaureat continua in 19-29 aprilie cu evaluarea competentelor digitale, apoi in 31 mai-4 iunie evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna. Elevii claselor a XII-a incheie cursurile in 12 iunie, dupa care examenul de bacalaureat continua cu probele scrise. Potrivit calendarului de bacalaureat, in 28 iunie are loc proba la limba si literatura romana, in 29 iunie la limba si literatura materna, in 30 iunie va fi proba obligatorie a profilului, in 2 iulie proba la alegerea profilului si specializarii. Rezultatele vor fi afisate in 4 iulie pina la ora 16.00, in aceeasi zi, in interalul orar 16.00 - 20.00 putind fi depuse contestatiile. Acestea vor fi rezolvate in perioada 6-7 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 8 iulie. (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.