Educație

Info-Educatie

Ziarul de Vrancea
10 apr 2010 1078 vizualizări
Francofonia celebrata printr-un simpozion la ISJ

Ieri a avut loc la Focsani prima editie a simpozionului interjudetean "Relayons la flamme francophone". Avind ca scop promovarea invatarii limbii franceze ca mijloc de comunicare interculturala si promovarea diversitatii culturale francofone, intilnirea de la ISJ a reunit cadre didactice de limbi moderne, din invatamintul preuniversitar si universitar, elevi, studenti, invatatori si profesori de alte specializari, specialisti din diferite domenii de activitate, iubitori de franceza. Sectiunile simpozionului s-au intitulat "Orientari inovative in predarea limbii franceze in context european", "Interdisciplinaritatea si interculturalitatea in spatiul francofon" si "Promovarea si protejarea patrimoniului cultural francofon". La final, organizatorii au acordat diplome cistigatorilor. Presedintele comitetului organizatoric a fost inspectorul de specialitate Svetlana Baciu, presedinte ARPF filiala Vrancea, care a fost ajutata de colegii profesori de limba franceza din judet. (C. F.)


Proiect international la Centrul "Elena Doamna"


Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" din Focsani va lansa oficial proiectul "European Youth Live Together"- "Tinerii europeni locuiesc impreuna" luni, 12 aprilie, la sediul unitatii de invatamint, incepind cu orele 11.00. "Proiectul este finantat de Comisia Europeana, prin programul "Tineret in actiune", avind ca tema integrarea tinerilor in societatea europeana si cunoasterea valorilor culturale europene", spun reprezentantii Centrului. Activitatile incluse in proiect se vor desfasura in perioada 9-16 aprilie, iar la acestea vor participa 42 de reprezentanti din Romania, Belgia, Cehia si Turcia. (I. N.)


Cinci profesori vrinceni pleaca in iunie la Istanbul


Profesorii care au participat in calitate de cadre didactice indrumatoare la organizarea Concursului "Lumina Math", cu peste 30 de elevi, sint invitati de catre Liceul International de Informatica Bucuresti la Istanbul. Excursia va fi gratuita si va avea loc in perioada 18-21 iunie. Dascalii care au ocazia sa mearga in Turcia sint Maria Ariton, Mihaela Diaconu si Florin Slujitoru de la Scoala "Stefan cel Mare", Gicuta Dochioiu de la Scoala "Duiliu Zamfirescu" si Mariana Guzu de la Colegiul National "Unirea". Pentru a confirma participarea, cadrele didactice sint rugate sa trimita un e-mail la adresa info@ichb.ro sau printr-un fax la 021/320.9560. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.