Educație

Bani pentru calculatoare si in acest an

Iulia Nicolaie
8 apr 2010 657 vizualizări
Elevii pot incasa cei 200 de euro pentru cumpararea unui computer daca venitul lunar pe membru de familie nu depaseste 15 lei u cererile pot fi depuse pina pe 21 aprilie

Programul guvernamental "Euro 200" continua si in acest an, iar elevii nevoiasi din judet inca mai pot solicita ajutor financiar din partea statului pentru a-si cumpara computere. Astfel, pina pe 21 aprilie, acestia pot depune cereri la unitatile scolare de la care provin. In perioada 19 aprilie-19 mai se vor efectua anchetele sociale si va avea loc evaluarea cererilor de catre comisiile din unitatile si institutiile de invatamint, iar intre 19 mai si 28 mai vor fi centralizate cererile la Comisia Centrala. Pe 31 mai se va afisa lista cererilor eligibile pe portalul Ministerului Educatiei, iar pe 1 iunie lista beneficiarilor. La cinci zile de la afisarea acestei liste se vor putea depune contestatiile, urmind ca acestea sa fie rezolvate pina pe 23 iunie. Achizitionarea propriu-zisa a calculatoarelor se va face intre 24 iunie si 31 august, in timp ce decontarea catre operatorii economici se va face intre 23 iulie si 30 noiembrie. Elevii pot incasa cei 200 de euro in vederea cumpararii calculatoarelor, daca venitul maxim brut lunar pe membru de familie este de cel mult 14,91 de lei. Pina la data de 3 august se pot elibera bonurile valorice. Cuponul in valoare de 200 euro va fi acordat unui numar estimat de 25.000 elevi si studenti, similar celui de anul trecut. Elevii si studentii vor putea utiliza cupoanele exclusiv in vederea cumpararii unui calculator. Programul guvernamental a fost initiat in urma cu cinci ani, iar anul trecut au beneficiat de sprijin din partea statului 1.177 de persoane, numarul cererilor depuse fiind de 1.687. In ceea ce priveste numarul de beneficiari, Vrancea s-a situat pe locul sapte in tara, fiind depasit doar de Botosani, Dolj, Iasi, Olt, Suceava si Vaslui, care, asemenea Vrancei, au avut peste 1.000 de persoane inscrise in program. La polul opus s-au aflat Bucuresti, Ilfov, Cluj, Salaj si Caras-Severin, cu mai putin de 100 persoane inscrise. Oficialii din Inspectoratul Scolar au afirmat ca au auzit de cazuri in care acest ajutor incape pe miinile unor persoane care nu ar merita, insa pina acum, anchetele sociale nu au scos in evidenta nici o situatie de acest fel. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.