Educație

Cuzistii, Impreuna pe drumuri de istorie si cultura

Iulia Nicolaie
1 apr 2010 776 vizualizări
Parteneriatul Educational International cu tema Impreuna pe drumuri de istorie si cultura , initiat de cuzisti, a ajuns la cea de-a doua etapa

Parteneriatul Educational International cu tema "Impreuna pe drumuri de istorie si cultura", in care este implicat si Colegiul National "Al. I. Cuza" din Focsani, a ajuns la cea de-a doua etapa, la Colegiul National "Mihai Viteazu" din orasul Sfintu Gheorghe. Printre activitatile derulate de liceeni s-au numarat vizite la Muzeul National Secuiesc, Cetatea Medievala de la Prejmer, precum si la Catedrala Ortodoxa din Sfintu Gheorghe si la Centrul Ecleziastic de documentare "Mitropolit Nicolae Colan", dar si la Castelul Centru de Cultura de la Arcu. In plus, Biblioteca Judeteana "Bod Peter" a gazduit actiunea cultural-educativa "Seara Albastra". "Acest Parteneriat, pornit la initiativa Colegiului National "Al. I Cuza", isi doreste o punte de legatura intre Ardeal, zona Sfintu Gheorghe, cunoscuta drept un punct central al celei mai mari minoritati etnice, cea maghiara, din tara noastra, si Vrancea- straveche, vatra de cultura si civilizatie romineasca si Moldova de peste Prut cu traditiile si valorile sale", a declarat Aurelia Neagu, directorul Colegiului "Al. I. Cuza". La parteneriat au participat elevi si profesori de la CNC, dar si de la Liceul Teoretic Cimiseni din Republica Moldova. Profesorii care si-au adus aportul la desfasurarea acestei noi etape sint directorul Aurelia Neagu, directorul adjunct Mihaela Neagu, profesorul coordonator Ioana Constantinescu, alaturi de Andreea Ionita si Melania Patrascanu. Alaturi de dascali au fost si 24 de elevi cuzisti. "Ne straduim sa derulam acest parteneriat, care este unul de suflet, pentru a incerca sa cream acea legatura care face sa dispara granitele fizice si cele morale. Socializarea grupurilor de elevi prin intermediul activitatilor desfasurate impreuna reprezinta barometrul proiectului nostru. Pe 9 mai vom fi in Republica Moldova, acolo unde vom sarbatori impreuna aniversarea a 133 de ani de la Proclamarea Independentei de sub suzeranitatea turceasca, 65 de ani de la incheierea celui de-al DoileaRazboi Mondial si, de asemenea, Ziua Europei", a declarat coordonatoarea acestui proiect, Ioana Constantinescu. Reamintim ca prima etapa din proiect a avut loc intre 21 si 24 ianuarie la colegiul focsanean. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.