Educație

Info-Educatie

Iulia Nicolaie
1 apr 2010 752 vizualizări
Simularea examenelor nationale, la Scoala Stefan cel Mare

Dascalii de romana si matematica de la Scoala "Stefan cel Mare" Focsani au organizat o simulare a examenelor nationale, la care au luat parte 117 elevi. "Subiectele au avut un grad mediu de dificultate, vizind competentele elevilor, create pe parcursul celor patru ani de studiu in cadrul ciclului gimnazial. Dupa afisarea rezultatelor obtinute de catre elevii claselor a VIII-a, profesorii de limba romana si matematica vor analiza modul in care acestia au tratat subiectele propuse in cadrul probei de evaluare, evidentiind punctele tari, dar si eventualele puncte slabe, pentru care se va stabili un parcurs didactic remedial", au spus cadrele didactice implicate. In cadrul comisiilor metodice, profesorii Dobrita Tanase, Elena Aluculesei, Mariana Tandara, Maria Momanu, Florin Slujitoru, Maria Ariton, Mihaela Diaconu si Rodica Dragomir au conceput subiectele pentru cele doua probe scrise de evaluare si baremele de notare aferente. (I. N.)


Sindicalistii vrinceni, solidari cu profesorii buzoieni


40 de membri ai SLI Vrancea au fost ieri la Buzau, pentru a fi alaturi de colegii lor, intr-un miting ce a inceput in jurul orelor 11.00. "Ne-am solidarizat cu colegii de la Buzau, avind in vedere ca revendicarile lor sint aceleasi cu ale noastre. Ne pregatim de referendum la nivel local", a precizat liderul SLI Vrancea, Constantin Grigore, care a spus ca le-a solicitat membrilor de sindicat sa-si spuna opiniile cu vedere la situatia actuala a invatamintului. Conform calendarului, pe 22 aprilie va avea loc greva de o zi, urmind ca in ultima saptamina a anului scolar profesorii sa nu mai incheie mediile si s-ar putea ajunge pina la boicotarea examenelor nationale. (I. N.)


Scoala Gologanu, la muzeu de Ziua Pasarilor


Elevii Scolii Gologanu vor lua parte astazi, de la orele 11.00, la o lectie deschisa la Sectia de Stiintele Naturii de la Muzeul Vrancei, in cadrul proiectului national "O lacrima pentru Terra". Actiunea are loc cu ocazia Zilei Mondiale a Pasarilor, iar copiii vor prezenta in holul muzeului expozitia "Ecouri din vazduh", care cuprindecompozitii plastice in ulei, colaje origami cu fluturi si cocori. Directorul Muzeului Vrancei, Horia Dumitrescu, si profesorul Iulian Mazilu le vor vorbi micutilor despre minunata lume a pasarilor. "Consideram ca prin aceasta activitate, precum si prin cele care ii vor urma, scoala va reusi sa sadeasca in sufletele copiilor sentimentul datoriei de a avea grija de frumusetile naturii, izvor nesecat de bucurii", au spus reprezentantii Scolii. (I. N.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.