Info-Educatie
Elevii Colegiului National "Unirea" s-au implicat intr-o noua actiune de ecologizare, care a avut loc vineri la Cringul Petresti. Tinerii de la clasele a X-a si a XI-a, insotiti de profesorul Aneta Popa si directorul educativ Angela Sarbu s-au organizat in echipe pentru a fi mai eficienti in curatarea zonei. "Activitatea nu ar fi fost posibila fara un echipament adecvat. Uniristii au folosit manusi de plastic, saci menajeri , au sortat deseurile pentru a le recicla, toate acestea in spiritul Codului Micului Ecologist. Actiunea a fost considerata un succes. Fericiti ca, prin intermediul Proiectului Verde, uniristii si-au format un crez pe care il respecta in fiecare zi, pe viitor acestia sint hotariti sa demareze si alte proiecte", au spus initiatorii actiunii. (I. N.)
"Datini si obiceiuri Pascale" la Scoala "Duiliu Zamfirescu"
Scolarii de la "Duiliu Zamfirescu" Focsani se pregatesc intens pentru sarbatorile pascale, pe care le vor sarbatori in avans, pe 1 aprilie. Activitatea elevilor coordonati de profesorii Stelian Seba si Fanuta Lazar se intituleaza "Datini si obiceiuri Pascale" si va cuprinde prezentari ale traditiilor si obiceiurilor pascale si recitari de poezii. "Activitatea se va incheia cu o expozitie de oua incondeiate, care va da posibilitatea copiilor sa-si dovedeasca priceperea, abilitatea si talentul in realizarea cu migala a traditionalelor oua rosii sau multicolore incondeiate cu motive specifice zonei noastre", au spus organizatorii. (I. N.)
Curatenie la Scoala din Terchesti
Scolarii din satul Terchesti, comuna Popesti se pot lauda ca au cea mai curata curte a scolii. Alaturi de profesorii indrumatori Raluca Bajenaru si Luminita Babalic, scolarii au curatat curtea scolii, iar in acesta saptamina vor varui copacii si vor planta flori. Copiii au fost mobilizati in activitatea pe care au denumit-o "Sa traim intr-un mediu sanatos". (D. G.)
"100 zile de scoala", la Scoala nr. 3
Elevii clasei I A Step By Step de la Scoala Nr. 3 Focsani au organizat o inedita activitate, intitulata "100 zile de scoala", in care s-au implicat parintii, copiii si invatatorii. "Aranjind, ansamblind, lipind cele 100 de obiecte invatam sa numaram pina la 100, formam deprinderi de lucru in echipa, invatam sa pretuim lucrul finit, apoi sa ne prezentam artistic realizarile. Astazi rasuna in clasa noastra glasurile cristaline ale copiilor, mindri de realizarile lor, iar pe chipurile parintilor se citesc bucuria, mindria, multumirea si recunoasterea fata de activitatile scolare", au spus invatatoarele clasei, Georgeta Ifrim si Elena-Adina Carlan. (I. N.)