Educație

Info-Educatie

Ziarul de Vrancea
27 mar 2010 674 vizualizări
Noi ne jucam si circulatie invatam

Politistii de la Circulatie vor sa ii invete pe cei mici, prin joaca, cele mai importante reguli pentru a se feri de eventualele incidente rutiere. Serviciul Politiei Rutiere (SPR), in colaborare cu centrul comercial Promenada Mall, a initiat un proiect pilot "Noi ne jucam si circulatie invatam" menit sa ii invete intr-un mod atractiv pe copii principalele norme de circulatie. Proiectul a fost lansat ieri la spatiul de joaca de la Promenada Mall, elevii de la Scoala "Ion Basgan" fiind principalii "actori". "Se va desfasura un atelier de lucru in care copiii cu virsta intre 3-11 ani vor invata si regulile de circulatie pe linga jocurile specifice virstei. Politistii de la Rutier, impreuna cu reprezentantii spatiului de joaca i-au invatat pe copii care sint locurile si zonele periculoase pe care trebuie sa le evite, unde trebuie sa se joace ca sa fie in siguranta, ce reguli trebuie respectate cind traverseaza drumul si au fost initiati in ABC-ul circulatiei", a precizat inspectorul Catalin Manea, de la Circulatie. In cazul in care proiectul va prinde, Promenada Mall il va extinde si la celelalte centre comerciale din tara. (R. MANOLACHE)


"Vin Floriile cu soare"


Doua grupe de copii de la Gradinita nr. 3 din Focsani au s-au impartasit ieri, cu prilejul sarbatorii Floriilor, la Biserica "Ovidenia" din Cartierul Tabacari. Educatoarele Ecaterina Mihu si Veronica Ilie i-au insotit pe micuti la biserica. Acestia au cintat si au spus poezii cu teme de primavara si religioase, in prezenta parintilor si a altor enoriasi intr-un program artistic intitulat "Vin floriile cu soare si soarele cu Florii". Programul a fost prezentat zilele trecute si la Biblioteca pentru Copii si Tineret cu prilejul inaugurarii unei expozitii de primavara din materiale refolosibile. "Actiunea se incadreaza in parteneriatul pe care il avem incheiat cu Parohia Bisericii "Ovidenia" si care se intituleaza "Sa fii un bun crestin", ne-a declarat educatoarea Ecaterina Mihu. Cintecele si poezioarele au mers la sufletul asistentei si a stirnit ropote de aplauze. Manifestare care potrivit preotului paroh nu s-a mai intimplat de sute de ani intr-o biserica. (D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.