Educație

Traditiile plaiului Mioritei, in tara fiordurilor

Iulia Crețu
27 mar 2010 532 vizualizări
Expozitia folclorica romaneasca la Oslo este a doua dupa cea din 1936

O parte din Vrancea arhaica a fost accesibila publicului norvegian in aceasta saptamina, in cadrul unei expozitii populare romanesti la Galeria de Arta a Ministerului Culturii din Oslo. In tara fiordurilor au fost trimise obiecte populare, de artizanat, vase de ceramica, masti populare, costume traditionale si icoane pictate pe lemn, intr-un eveniment intitulat "Culorile timpului". Pe linga exponatele din Vrancea, norvegienii au mai putut admira obiecte traditionale din Alba, Cluj, Covasna, Gorj, Iasi, Maramures si Neamt, toate trimise de Consiliile Judetene din regiunile respective. Expozitia de arta populara romaneasca va fi ulterior mutata, pentru publicul interesat, la Ambasada Romaniei din Oslo, cu titlu permanent. "Readucind in atentia publicului norvegian o mostra de traditie, autenticitate si inedit a valorilor culturii populare romanesti, manifestarea isi propune sa sugereze un arc peste timp de 74 de ani catre o expozitie folclorica de anvergura asemanatoare, care a avut loc la 12 martie 1936, organizata de Legatia romana din Norvegia la Muzeul de Arta Industriala de la Oslo", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Externe roman. Evenimentul a fost organizat de MAE in colaborare cu Ministerul norvegian al Culturii. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.