Educație

Info-Educatie

Iulia Nicolaie
26 mar 2010 876 vizualizări
Concursul Sclipirea mintii , la prima editie

Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" Focsani a gazduit ieri concursul de matematica "Sclipirea mintii", editia I, adresat elevilor de clasa a IX-a. "Ideea concursului a pornit din dorinta de a aborda matematica dintr-o perspectiva mai atractiva si de a dezvolta gindirea logica a elevilor. Concursul a constat in patru sectiuni dintre care doua cu probleme de logica si perspicacitate si doua din istoria matematicii si a cifrelor reprezentative in credinta ortodoxa. Cifra dominanta a concursului a fost 7 deoarece avem 7 clase de a IX-a, echipajele au avut cite sapte membri, iar la sectiunea a treia elevii au cunoscut 7 femei matematiciene, deoarece azi sarbatorim «Buna Vestire» - ziua femeilor si a mamelor crestine", au spus organizatorii. Toti cei 49 de elevi au primit tricouri cu sigla concursului si diplome. Competitia a fost organizata de catre catedra de matematica a Colegiului. (I. N.)



Elevii de la Dumitresti au plantat salcimi


Tinerii de la clasele a VIII-a si a IX-a de la Grupul Scolar "Grigore Gheba" din Dumitresti au plantat puieti de salcim pe terenurile accidentate din imprejurimile comunei, cu sprijinul Ocolului Silvic Dumitresti, reprezentat de inginerul Ovidiu Ciocan. Actiunea face parte din proiectul educational "Anotimpurile padurii", fiind coordonata de profesorii Dumitru Constanda, Maria Ciocan si Mariana Stanila. (I. N.)


Clasele de pici de la Scoala 8 au copacei cu numele lor


Elevii de la clasele I-IV de la Scoala "Alexandru Vlahuta" din Focsani au, de ieri, cite un copacel in grija. Cei mici au participat la un proiect educational, "Copacul clasei mele", care isi propune promovarea educatiei ecologice in rindul prichindeilor, grija fata de natura. Elevii au participat la o lectie in aer liber si apoi au plantat, fiecare clasa in parte, cite un copac pe care sint obligati sa-l ingrijeasca. Proiectul a fost realizat in parteneriat cu municipalitatea de pe Milcov, care a oferit asistenta de specialitate si materialul saditor necesar. (I. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.