Educație

Scolarii si prescolarii invata sa protejeze mediul

Iulia Nicolaie
24 mar 2010 741 vizualizări
Odata cu primavara, cei de la APM au demarat actiuni eco in unitatile scolare din judet

Agentia de Protectia Mediului Vrancea deruleaza in perioada 19 martie-19 aprilie o campanie de informare, constientizare si responsabilizare in domeniul gestiunii deseurilor. Astfel, la Gradinita nr. 3 din Focsani se va desfasura o actiune privind importanta protejarii naturii si a pastrarii mediului curat, cu tema "Natura-viitorul meu", iar la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu din Focsani, liceenii vor invata mai multe despre ariile protejate si reteaua europeana "Natura 2000" din Vrancea. Si Liceul Pedagogic "Spiru Haret" va gazdui in aceasta perioada o actiune privind efectele negative legate de disparitia unor specii. In plus, in zona scolilor se vor face actiuni de ecologizare, in special in Parcul Balcescu, de catre elevii de la Economic. Si micutii de la Gradinita si Scoala Jitia Corbu au luat in serios initiativa celor de la APM si au strins in citeva saptamini 350 de kilograme de hirtie, 300 de kilograme de sticla si 100 de kilograme de plastic, primind in schimb, din partea unei firme din Focsani, sucuri, mingi de fotbal si alte cadouri. Prichindeii au fost coordonati de educatoarea Aneta Coman si de invatatorul Dumitru Coman, iar activitatea s-a intitulat "Pentru o viata si un mediu sanatos". "Campania vizeaza actiuni de informare si stimulare a colectarii selective a deseurilor in scolile vrincene, dar si intilniri cu prescolarii si scolarii, in scopul constientizarii rolului pe care il pot avea in domeniul gestiunii deseurilor", spun reprezentantii APM Vrancea. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.